Modef, 2010 Açılışını Pazar Günü Gerçekleştirecek

İFOR Fuarcılık Tarafından 23'üncüsü Düzenlenen İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı(MODEF), 4 Nisan Pazar Günü 139 katılımcı firmasıyla, kapılarını ziyaretçilerine açıyor

İFOR Fuarcılık Tarafından 23'üncüsü Düzenlenen İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı(MODEF), 4 Nisan Pazar Günü 139 katılımcı firmasıyla, kapılarını ziyaretçilerine açıyor.11 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak olan MODEF Fuarına, mobilya sektörünün ilgisi büyük.
İFOR Fuarcılık Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda İnegöl Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, düzenlediği basın toplantısında, MODEF'in açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yapacağını söyledi. Aktaş, MODEF 2010'un İnegöl'de yılın ilk fuar organizasyonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
'Fuarımızın trendi gün geçtikçe artıyor. Ne mutlu bize ki mobilyanın modasının belirlendiği fuarımız, Türkiye'nin en popüler fuarları arasına girmiş durumda. Bu fuarı etkin kılmak adına hazırlık kapsamında gereken her şeyi yaptık. Yılda en az üç fuar planlayarak, fuar etkinliğini yıl geneline yaymayı başardık. Bu başarıyı tasarlayan, kararını alan ve uygulayan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Dünya genelinde yankıları süren mali krize rağmen ülkemizin ve kentimizin ekonomik
direnci ortadadır. MODEF Fuarlarımız bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir.'
Katılımcı firmaların stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleriyle yarışır durumda olduğunu ifade eden Aktaş, şöyle devam etti:
'Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her sene MODEF Fuarında, firmalarımızın yeni tasarım ve uygulamalarına şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl mobilyacısının coşku, heyecan ve atılımını göstermektedir. Fuarımızda ortaya koyduğumuz tablo şudur; birbirinden estetik ve şık tasarımları ile 'İnegöl Mobilyası' yine Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir.
"İnegöl Mobilyası" sektörün diğer oyucularından daha hızlı ve başarılı şekilde ilerleyişinin en somut örneğini, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşen İMOB Fuarında ispatlamıştır.Üçte birini İnegöllü firmalarımızın oluşturduğu fuarda dağıtılan tasarım ödüllerinin tamamına yakınını firmalarımız almış ve sektördeki verimliliğini tekrar kanıtlamıştır.'İnegöl Mobilyası' bir dünya markası olarak dünyaya açılmıştır. Çünkü İnegöl 100 yıldır, her yeni güne mobilya ile uyanıyor. Çünkü biz İnegöl'de, 99 dilde mobilya
üretiyoruz.'
Aktaş, ilçenin MODEF sayesinde mobilya kurum ve firmaları ile penceresini tüm Türkiye'ye ve dünyaya açtığına işaret etti. Başkan Aktaş, hedeflerini şu sözlerle özetledi: "Sektörümüzün en seçkin firmalarını bir arada görebileceğiniz bu mobilya şovunda 'İnegöl mobilyası' uluslar arası alanda marka değerini bir kat daha arttıracaktır. Fuarımıza hâkim olan coşku ve heyecan, katılımcı firmalarımız ve tüm sanayicilerimizin değerli katkıları ile anlamını daha da pekiştirecektir."
Öte yandan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2009 verilerine göre; Bölgede 233 mobilya üreticisi firmanın gerçekleştirdiği ihracat rakamı yaklaşık olarak 115 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. İnegöl'den yapılan tüm ihracat içerisindeki mebilya sektörünün payı artış göstermiş ve yüzde 22 seviyesine yükselmiştir. Bu durum hem kentimiz hem ülkemiz için bir kazançtır.
İnegöl de mobilya sektörünün ürettiği değer, 2 milyar liraya ulaşmış ve direkt olarak 15.000'den fazla kişinin geçim kaynağı olmuştur. Mobilya başkenti olma iddiamızı perçinleyen bu rakamlar, hepimizi mutlu etmekte ama hiçbirimize yetmemektedir. Daha fazlasını elde etme talebimizi MODEF 2010 Fuar açılışımızla ortaya koyuyoruz. Mobilya ile yakından ve uzaktan ilgisi olan herkesi fuarımıza bekliyoruz. 139 firmanın katılacağı fuar, 11 Nisan'a kadar gezilebilecektir.