Minikler Hindistan'ı Tanıttılar

Düzce Güzelbahçe Anaokulu "Dünyaya Açılan Pencere" projesi kapsamında Hindistan halkının toplumsal, ailevi kültürleri ile ilgili malzemeler ve Hindistan'ın dünyaca ünlü yapılarının maketleri sergiledi

Düzce Güzelbahçe Anaokulu "Dünyaya Açılan Pencere" projesi kapsamında Hindistan halkının toplumsal, ailevi kültürleri ile ilgili malzemeler ve Hindistan'ın dünyaca ünlü yapılarının maketleri sergiledi.
Güzelbahçe Mahallesi'nde bu yıl eğitime başlayan Güzelbahçe Anaokulu her ay farklı bir ülkenin maddi ve manevi kültürlerini tanıttığı "Dünyaya Açılan Pencere" projesinde Nisan ayında Hindistan'ı tanıttı. Bir ay boyunca 117 öğrenci, öğretmenleri ile Hindistan'ın kültürel özelliklerini, dinini, inançlarını, dünyaca ünlü yapılarını hem öğrendi hem de maketlerini hazırlayarak velilerine sergiledi. Güzelbahçe Anaokulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde geçtiğimiz aylarda İtalya ve Japonya'nın kültürel zenginlikleri sergilenirken, Mayıs ve Haziran aylarında ise Mısır ile Türkiye sergileri açılacak.
Güzelbahçe Anaokulu Müdürü Ayşe Yuca, 2009-2010 Eğitim öğretim yılında açılan bir anaokulu olduklarını hatırlatarak, "Amacımız çocuklarımızın hem dünyayı tanımasını sağlamak hem de özgüvenlerini geliştirecek olan etkinliklere katılımlarını sağlamaktır. Çocuklarımız bir ay boyunca seçtiğimiz ülkenin tüm özelliklerini tanıyor ve bu özellikleri maket, resim gibi etkinliklerle çeşitlendirip sergiliyor. Daha önce Japonya ve İtalya'yı ele aldık. Önümüzdeki ay ise Mısır'ı ele alacağız. Son olarak ise kendi ülkemizi çocuklarımıza tanıtacağız" dedi.
Veliler ise çocuklarının yaptıkları maket ve resimleri görme fırsatı yakaladı. Gülen Yüzler, Yıldızlar, Papatyalar, Kelebekler ve Minik Eller sınıfları yılan, Ganj nehri, Kutsal inek ve fil gibi Hindistan'a özgü kültürel zenginliklerin maketleri önünde fotoğraf çektirdi. Ayrıca öğrenciler Hintliler gibi giyinerek davetlilere kına dağıttı.