Mdob, 'Dudaktan Kalbe' Adlı Operayı Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan, Çetin Işıközlü'ye ait üç perdelik 'Dudaktan Kalbe' adlı operayı sahneleyecek.

MDOB'tan yapılan açıklamada, bir Türk operası olan ve Mersin'de ilk kez sahnelenecek olan 'Dudaktan Kalbe' operasının, yarın saat 20:00'da Kültür Merkezi'nde sahneleneceği bildirildi. Dünya prömiyeri, 1997'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde gerçekleştirilen ve 13 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde yeni bir reji ile bir kez daha izleyicilerin beğenisine sunulacak olan 'Dudaktan Kalbe' operasında, MDOB orkestrasını konuk orkestra şefi Ali Hoca yönetecek.
Librettosunu Eflatun Neimetzade ve Durmuş Öner'in yazdığı, rejisör Evin Atik Yerli'nin sahnelediği 3 perdelik eserin, koreografisini Serbülent Biçer, kostüm ve dekor tasarımlarını Seyhan Atamer, ışık tasarımını ise Tarı Deniz gerçekleştirdi.
Eserin başlıca rollerinde ise Işıl Cavga, Mustafa Özer, Gülçin Altaş, Gülden Berber, Kıvanç Uğraşbul, Hulusi Polat, Andrei Yevtuşenko, Hasan Berk, Serkan Karagöz, Erdem Özdemir, Melda Aygün, Serin Saybaşılı, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Kağnıcı, Sevil Erçak ve Okan Fidan'ın yer alacağı belirtildi.