Kuzenlerini vurdu

Ümraniye Kazım Karabemir Mahallesi'nde 7 yaşındaki bir çocuk, beşik altında saklanan gerçek silahı kuzenlerine doğrulttu. Olayda 2 yaşındaki kuzen hayatını kaybederken 3 yaşındaki diğer kuzen ise ağır yaralandı.

Ümraniye'de, 7 yaşındaki S.K. isimli çocuk, oyuncak sandığı dedesinin silahıyla ateş etti. Mermi önce 3 yaşındaki Ahmet Zahit'in boğazından girerek ölümüne neden oldu. Aynı mermi bu kez Ahmet'in 2 yaşındaki kız kardeşi Hafsa'nın göğsüne saplandı.

Kazım Karabekir Mahallesi Dikmen Sokak 2 numarada bulunan 5 katlı binanın 4'üncü katında akşam saatlerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti: Ramihe K. ile Hatice Duman isimli kız kardeşler, mutfakta yemek yaptıkları sırada çocuklarını oynamak için odada bıraktı. Rahime K.'nın 7 yaşındaki oğlu S.K., beşiğinin altına saklanan, dedesi Tahsin K.'ya ait 7.65 mm çapındaki silahı buldu. Plastik silahı bulunan minik S., gerçek silahı oyuncak sandı. Kendi silahında yaptığı gibi şarjörü geriye doğru çekti ve mermiyi namluya sürdü. Ardından teyzesinin çocukları olan Ahmet Zahit Duman (3) ve Hafsa Duman'a (2) doğru ateş etti. Ahmet Zahit'in boğazına saplanan mermi ensesinden çıkarak bu kez arkasında bulunan kız kardeşi Hafsa Duman'ın göğsüne saplandı.

Özel Erdem Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Zahit kurtarılamadı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan minik Hafsa ameliyata alındı. Uzun süren ameliyata rağmen Hafsa'nın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, silahın kendisine ait olduğunu öne süren dede Tahsin K. ile birlikte S.K. ve anneleri Asayiş Büro Amirliği'ndeki ifadelerinin ardından polis merkezine gönderildi. Dede hakkında "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik" suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.