'Haydi Çocuklar Zıplayın' Projesi

Ortopedia Hastanesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte başlattığı, "Haydi Çocuklar Zıplayın" projesi kapsamında, okullarında beden eğitimi öğretmenlerinin tavsiyeleriyle zıplayarak zıplama yarışmasına hazırlanan çocuklar; 5, 6, 7 ve 8 Nisan'da farklı okullarda gerçekleştirilecek yarışmalara katılacak

Ortopedia Hastanesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte başlattığı, "Haydi Çocuklar Zıplayın" projesi kapsamında, okullarında beden eğitimi öğretmenlerinin tavsiyeleriyle zıplayarak zıplama yarışmasına hazırlanan çocuklar; 5, 6, 7 ve 8 Nisan'da farklı okullarda gerçekleştirilecek yarışmalara katılacak.
Yarışmalar sonucunda, 1'inci, 2'inci ve 3'üncü 4'üncü, 5'inci sınıflar olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılan öğrenciler arasından ilçelerin birincileri seçilerek, finale katılmaya hak kazanacak. Yarışmaların ilki 5 Nisan'da saat 10:00'da Yavuzlar İlköğretim Okulu'nda, ikincisi 6 Nisan'da saat 10:00'da Özcan Sinağ İlköğretim Okulu'nda, üçüncüsü 7 Nisan'da saat 10:00'da AGİAD İlköğretim Okulu'nda, dördüncüsü ise 8 Nisan'da saat 10:00'da Merkez Park ve Sabancı Merkez Camii civarında düzenlenecek.
Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinin birincileri, 22 Nisan'da, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Taşköprü civarında gerçekleştirilecek zıplama şenliğinde kendi aralarında yarışacak.
Final sonucunda, Ortopedia Hastanesi tarafından il birincilerine diz üstü bilgisayar, il ikincilerine ve üçüncülerine bisiklet, diğer katılımcılara ise kitap armağan edilecek.
Aynı zamanda 29 Ekim'den bu yana yapılan etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğraf sergisi Taşköprü'de açılacak.
Ortopedia Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve "Haydi Çocuklar Zıplayın" projesinin Koordinatörü Prof. Dr. Mahir Gülşen, yapılan bilimsel araştırmalarla, çocukların ancak 25 yaşına kadar kemik depolayabileceklerinin ortaya çıktığını belirterek, "Halbu ki 40 yaşlarından sonra başlayan Kemik Erimesi Hastalığı artık herkesi tehdit etmektedir. Günümüzdeki birçok ortopedik hastalığın altında yatan sebep kemik erimesidir. Yapılan başka bir araştırma ise, çocukların 25 yaşına kadar günde sadece 5 dakika oldukları yerde zıplamaları ile kemik depolarını doldurabileceklerini göstermiştir. Yani çocuklar 25 yaşına gelinceye kadar kemik bankasına kemik yatırmaya devam edebiliyorlar. Fakat bankanın veznesi 25 yaşında kapanıyor. Bu araştırmalardan yola çıkan hastanemiz, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa "Haydi Çocuklar Zıplayın" projesini hayata geçirmiş bulunmaktadır. 29 Ekim 2009'da başlayan proje kapsamında binlerce çocuk zıplayarak kemik bankalarına kalsiyum depoladı. Ortopedia Hastanesi olarak toplumsal projeler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.