Gümüşhane İtfaiyesi Yangın Eğitimlerine Devam Ediyor

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amirliği kurumlardaki yangın eğitimlerine devam ediyor.

Kurumlardan yoğun talep aldıklarını belirten İtfaiye Amiri Harun Şeker, taleplerin yangın bilinci oluşması açısından olumlu gelişmeler olduğunu belirterek, "Eğitim kurumlarından, özel kuruluşlardan ve diğer resmi kurumlardan gelen yangın güvenliği eğitimi taleplerini ciddiye alarak hepsine cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.
Şeker, Emniyet Müdürlüğü, Fevzipaşa İlköğretim Okulu, Karayolları Şube Şefliği, Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulu, Otelcilik Turizm meslek Lisesi ve son olarak Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeline yönelik teorik ve uygulamalı tatbikatlar yaptıklarını dile getirdi.
Verilen eğitimlere ilginin çok fazla olduğunu ve katılanların kendilerini çok dikkatli dinlediklerini vurgulayan İtfaiye Amiri Harun Şeker "Yangın çok tehlikeli, insanların can ve mal kaybına yol açabilecek bir felaket. Bizlerin hedefi yangını çıkmadan önlemektir ve de vatandaşlarımızı eğitmektir. Yangın çıktığı zaman en kolay bir söndürme nasıl olabilir. Bir mutfak tüpünde başlayan yangına ilk müdahale nasıl yapılır bu konularda uygulamalı eğitimlerimiz devam etmektedir. Eğitimlerimiz sadece teorik değil aynı zamanda birebir göstererek ve uygulatarak yaptığımız bir eğitimdir. Eğitimlere devam edeceğiz" diye konuştu.