Gerçüş'te Kaynarca Köyüne Yeni Okul

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kaynarca köyünde modern, bir derslikli okul inşaatı başladı. Yılardır prefabrik okulda eğitim gören öğrenciler artık rahat bir ortamda eğitimlerine devam edecekler.

20 haneli Kaynarca köyü 2 yıl sonra temeli bu yıl atılan bir derslikli okula kavuşacak. Daha önce okulları olmayan öğrenciler 5 kilometrelik dağlık yolu kullanarak Güzelöz köyüne gidip orada eğitimlerini sürdürüyorlardı. Akşam olunca bir daha 5 kilometre yürüyen çocuklar günde ortalama 10 kilometre yol katediyorlardı.
Bunu göz önüne alan Milli Eğitim Müdürlüğü 8 yıl önce prefabrik bir okul yaparak öğrencileri bu eziyetten kurtardı. Milli Eğitim Müdürlüğü bugün köye bir derslikli modern bir okul yaptırıyor. Bu yıl temeli atılan ve 2012 yılında eğitim-öğretime hazır olacak. okulu yapan firma yetkilisi Metin Yılmaz, "Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köyde prefabrik bir derslik okul yapılmıştı. Eğitim ve öğretim bu okulda yapılıyor. Bu prefabrik okul zamanla ihtiyaca cevap veremediğinden dolayı Kaynarca köyünde
yeni bir okul inşaatına başladık. Öğrencilerimizin yaz-kış daha iyi eğitimlerini sürdürebilmek için okulu 2011 ile 2012 yılına yetiştireceğiz" dedi.