Eroğlu: Onurlu bir anlaşma taraftarıyız

Kıbrıs'ta Derviş Eroğlu DP'nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik düzenlediği bir etkinliğe katılarak, partililere seslendi.

18 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) Adayı Dr. Derviş Eroğlu’na, “aktif ve şartsız destek verme kararı alan” Demokrat Parti (DP), seçimlere yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Eroğlu yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda onuruyla yaşayacağı bir anlaşma arayışı içerisinde olacaklarını, ancak anlaşma olmazsa dünyanın sonu olmadığını söyledi.

Bu çerçevede DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve diğer parti yetkilileri, önceki gün akşam Marinero Restaurant’ta, Gazi Mağusa ve İskele-Karpaz ilçelerine bağlı örgüt başkanları ve delegelerle bir araya geldi. Etkinliğe Dr. Derviş Eroğlu da katılarak, Demokrat Partililere hitaben bir konuşma yaptı.

DP’den verilen bilgiye göre Serdar Denktaş partililerine hitaben yaptığı konuşmasında, Eroğlu’na aktif destek vereceklerinin bir kez daha altını çizdi. Eroğlu’yla görüşmeleri sırasında herhangi bir ön pazarlık yapmadığını da yineleyen Serdar Denktaş, devlet ve egemenliğin korunduğu bir çözüm istencini tüm dünyaya duyurabilmek amacıyla Eroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Denktaş, Demokrat Parti’ye gönül veren partililerinden, Kıbrıs Türkü’nün devletine ve egemenliğine sahip çıkacak bir anlaşma istediği mesajının tüm dünyaya duyurulması için Dr. Derviş Eroğlu’na “güçlerinin son damlasına kadar” aktif destek vermelerini istedi.

Kıbrıs Türkü’nün devletine ve egemenliğine sahip çıkacak bir anlaşma istediği mesajının tüm dünyaya verilmesi gerektiğini kaydeden Serdar Denktaş, bu noktada bütün iç mücadeleleri bir kenara koyarak, 18 Nisan’a kadar bu güçlü sesi dünyaya duyurma kararı aldıklarını belirtti.

18 Nisan’dan sonraki süreçte yeni olayların yaşanacağının ortada olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, Eroğlu ve UBP ile hiçbir ön pazarlık yapmadığını, ancak seçimlerden sonra UBP’nin milletvekili sayısı 24’e düşünce ne olacağının belli olduğunu söyleyen Serdar Denktaş, o konuyu günü gelince konuşacaklarını Eroğlu’na ilettiğini söyledi.

EROĞLU: KKTC’Yİ DÜNYAYA TESCİL ETTİRECEĞİM

“Cumhurbaşkanımız Eroğlu” sloganları eşliğinde söz alan Dr. Derviş Eroğlu ise Demokrat Partililere hitaben yaptığı konuşmasında, Demokrat Partililere teşekkür etti.
Eroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda onuruyla yaşayacağı bir anlaşma arayışı içerisinde olacaklarını, ancak anlaşma olmazsa dünyanın sonu olmadığını söyledi.
Bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a eleştirilerde bulunan Eroğlu, “Maalesef son 5 yılda KKTC’yi pazarlık konusu yapan bir Cumhurbaşkanı ile birlikte çalışma mutsuzluğunu yaşadık. Dünyanın hiçbir Cumhurbaşkanı kendi devletinin pazarlığını yapmaz. Kendi halkının egemenliğini, yıllardan beridir bu topraklarda kendine yaşama hakkı vermeyen başka bir unsura teslim etmez” dedi.

Eroğlu, Mehmet Ali Talat’ın tek egemenlik ve tek kimliği kabul ederek, KKTC’yi toplum düzeyine indirdiğini, kendi devletini reddettiğini savundu.
Kıbrıs Türk halkının kazandığı hakları koruma hakkı olduğuna dikkati çeken Eroğlu, bu hakkı müzakere masasında dünyaya tescil ettirmek için aday olduğunu belirtti.
Eroğlu şöyle dedi:
“Bugün bir gerçek var. O da Güney’de bir devlet, Kuzey’de bir devlet olduğu gerçeğidir. Ve biz bunu Hristofyas’a göstereceğiz. Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda onuruyla yaşayacağı bir anlaşma arayışı içinde olacağız. Anlaşma olmazsa dünyanın sonu değil. Bakınız, UBP-DP döneminde kapıları açtık. Dünyaya iki halk yan yana yaşayabilir gerçeğini gösterdik. Türkler Güney’e, Rumlar Kuzey’e geliyor. Demek ki, en güzel çözümlerden bir tanesi, öncelikle iki halkın yan yana, ama sulandırılmamış iki kesimlilik olarak yaşamasıdır...”