Engelliler Sertifikalarına Kavuştu

Hendek Belediyesi, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Engelliler için Bilgisayar Kursu'na katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştular.

Hendek Belediyesi Bel-İş Merkezi'nde 45 iş günü boyunca bilgisayar eğitimi alan 30 kursiyer Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını almanın mutluluğunu yakınlarıyla paylaştılar. Düzenlenen törene hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Hendek Emniyet Müdürü Kadir Erdem, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Hendek Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gevher, Halk Eğitim Müdürü Nuri Yıldırtan, Bel-İş Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve engellilerin yakınları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci eğitimin engel tanımadığını belirterek, kursiyerleri azimlerinden dolayı tebrik etti. Başkan İnci, "Kurumlar arasında bu birliktelik sizlerin başarısına yansıyor. Hendek bu birliktelikle her gün daha hızlı adımlarla daha ileriye gidiyor. Bel-iş Merkezimizde kaynak, hasta bakım, park ve bahçeler gibi dallarda da eğitim veriliyor. Öğrenmek isteyene kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak halkımıza hizmet etmenin, güzellikleri paylaşmanın gayreti içindeyiz. Çünkü halkımız her şeyin en güzeline ve en iyisine layık" dedi.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin misafiri olarak törende bulunan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'da, Hendek'e ikinci defa geldiğini o günden bu güne Hendek'te yeni atılımlar ve yatırımlar gördüğünü ifade etti. Yöneticilerin yapabileceği en güzel işlerin insanlara iş ve yuva sahibi yapmak olduğunu söyleyen Orçan, Hendek'te elbirliğiyle bunun başarıldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.
Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan'da yapmış oldukları çalışmanın meyvelerini almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "El birliği ve güç birliğinin sonucunda ortaya çıkan bu tablo da çok fazla söze gerek kalmıyor. İnsanların huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bu yapılan çalışma toplumun her kesimini yakından ilgilendiriyor. Kaynakları birleştirerek, herkes elindekini ortaya koyarak çalışıyoruz. Bir yandan sanayicilerin yetişmiş eleman talebini karşılarken bir yandan da insanlarımızı bilgiyle donatıyoruz. Amacımız insanların meslek sahibi olup mesleklerini en iyi şekilde icra etmeleri ve gelişen, büyüyen Hendek'te güzel bir gelecek kurmalarını sağlamak"diye konuştu.
Bilgisayar kursunu başarıyla tamlayan 30 kursiyer sertifikalarını protokol üyelerinin elinden alırlarken aileleri de onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar. Program sonunda engelli sanatçı ve aynı zamanda kursiyer Ahmet Sunman küçük bir konser verdi.