Çorum'da Artçı Depremler Devam Ediyor

Çorum'da bu sabah saat 10.37'de merkez üssü il merkezi olan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından 3 artçı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilğiye göre Çorum'da ilk deprem saat 08.53'de Laçin ilçesinde meydana geldi. Richter ölçeği ile 2.9 şiddetindeki bu depremi saat 10.37'de merkez üssü il merkezi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem izledi. Can ve mal kaybına yol açmayan bu deprem vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu. 4.5 büyüklüğündeki depreme ev ve işyerlerinde yakalanan vatandaşlar kendilerini dışarıya atarken, okullarda ders gören çocuklar da
öğretmenleri tarafından bahçeye çıkartılar.
Çorum il merkezinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremden 5 dakika sonra Mecitözü ilçesinde 2.8 ve 10.47'de ise 3.0 şiddetinde iki ayrı deprem daha meydana geldi. Sarsıntıların bittiğini düşünerek ev ve işyerlerine dönen vatandaşlar son olarak saat 14.39'da 3.3 şiddetindeki yeni bir deprem ile sallandılar.
Çorum'da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin, Merzifon ile Ezine Pazarı kırıkları dolayında gerginlik biriktiğinin bir belirtisi olabileceğine dikkat çeken uzmanlar artçı depremlerin devam edebileceğini belirterek vatandaşların dikkatli olmalarını istediler.