Çomü Heyetinden Eskişehir Çıkarması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Rektörü Prof

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ve beraberindeki heyet Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi'nde çeşitli temaslarda bulundu.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Girişimciler Kulübü'nün düzenlediği "Globalleşen Dünyada Girişimcinin Yeri" konulu seminere konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Ali Akdemir ve ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Marangoz girişimcilik temalı birer konuşma yaptı. Prof. Dr. Ali Akdemir "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Kariyer Alternatifleri ve Girişimci Yetiştirme Misyonu" konu başlıklı konuşmasında devlet ve özel sektöre alternatif olarak STK'lar ve girişimcilik gibi iki kariyer hedefinin daha bulunduğunu belirterek üniversitenin alternatif kariyer misyonundan bahsetti. Doç. Dr. Mehmet Marangoz ise "Türkiye'de Üniversitelerin Girişimcilik ile İlgili Akademik Faaliyetleri ve Çalışmaları" konu başlıklı konuşmasında Türkiye'de ve üniversitemizde yapılan girişimcilik faaliyetlerine değindi ve bu bağlamda üniversitemizde yapılan dersler, tezler, sempozyumlar hakkında bilgiler verdi.
Rektör Ali Akdemir başkanlığındaki heyet daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Büyükerşen'in Eskişehir'de ve Anadolu Üniversitesi'nde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Üniversitenin Dardanos Entelektüel Yaşam Merkezi Projesinin de görüşmede ele alındığı görüşmeye Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı H. Osman Salcan ile Mimar Erdem Salcan da katıldı.
Eskişehir'de yapılan bir diğer ziyaret ise Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ı makamında ziyaret eden ÇIMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir geleceğe dönük olarak iki üniversitenin ortak projeleri ile konuşuldu. Bu amaçla da iki üniversitenin önümüzdeki günlerde çalışma grupları oluşturacağı belirtildi. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu.