Çölyak Hastalarına Yardımda Türkiye 2.'si Oldular

Balıkesir'in Edremit Yılmaz Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Çölyak hastalarına destek olabilmek için ürettikleri Glutensiz yiyecekler ile Türkiye 2.'si oldular.

Yılmaz Akpınar Kız Tekniz ve Meslek Lisesi öğrencileri, derslerinde öğrendikleri Çölyak hastalığından yola çıkarak, Çölyak hastalarının yaşamlarına bir parça yardımcı olmak, onların da diğer öğrenciler gibi okullarının kantinlerinde beslenmelerini sağlamak, annelere düşen yükü azda olsa hafifletmek üzere atölyelerinde, okul kantinlerinde satılacak Glutensiz yiyecekler üretmeyi başardı.
Başarılı öğrenciler, ürettikleri bu ürünlerle Balıkesir İl Birinciliği, Bursa Bölge Birinciliği ve sonucunda da Türkiye finallerinde yarıştılar. Başarılarını Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ile paylaşan öğrenciler, "Hazırladığımız Çölyak aracıyla finallerde yarışmak üzere Ankara'ya gittik. Projemizin ne kadar önemli olduğunu Çölyak hastalarının aracımıza gösterdiği ilgiden anladık. Ankara Çölyak Derneği Başkanı sayın Şebnem Ercebeci ve yönetim kurulunun final yarışması boyunca bizlere gösterdiği ilgiden ve bilgilendirmeden projemizin ne kadar önemli ve sosyal sorumluluk olduğu bilincini tazelemiş olduk. Çölyak hastalarıyla sohbet etme ve röportaj yapma imkanı bulduk. Bizlere Çölyak hastalarıyla ilgili yapmış oldukları dernek faaliyetlerini özenle anlattılar, sıkıntılarına ortak olduk. Bu projemizde bize araç imkanı sunarak destek veren Belediye Başkanımız sayın Tuncay Kılıç'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Atanur Çağlayan'a teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız devam etmektedir" dediler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ise, okul müdürü ve öğretmenleri ile birlikte kendisini ziyaret eden başarılı öğrencileri tebrik ederek, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür belgeleri verdi. Kısa bir konuşma yapan Çağlayan, "Öğrencilerimizin bu başarıları takdire şayan niteliktedir. Ülke çapında ilçemizin ve okulumuzun adını duyuran bu başarılı öğrencilerimizi ve onlara büyük destek veren öğretmenleri ile okul idaresine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.