Boeing'ten Milas'a Teknoloji Sınıfı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Beçin İlköğretim Okulu'na Boeing firması tarafından 37 bin dolara yaptırılan Bilişim Teknolojileri Sınıfı'nın açılışı resmi bir törenle yapıldı.

Açılışa katılan havacılık sektörünün sayılı şirketleri arasında yer alan Boeing Firması'nın Türkiye Başkanı Mr. Greg Pepin, eğitimin tüm dünyada önemli olduğunu, Türkiye'de iş yaptıklarını ve eğitime bir katkıları olmasını istedikleri için böyle bir sınıf kurduklarını söyledi.
Milas'a bağlı Beçin beldesindeki Beçin İlköğretim Okulu'na Boeing Firması tarafından kurulan Bilişim Teknolojileri Sınıfı gerçekleştirilen resmi törenle açıldı.
Törene; Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milas Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nuriye İlçi, Milas Belediyesi Başkan Vekili İlknur Öner, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, il genel meclis üyeleri, daire amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması Beçin İlköğretim Okul Müdür Vekili Asım Güler yaptı.
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİ TEKNOLİJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Okul Müdürü Güler: "Günümüzde teknoloji, eğitimin olmazsa olmazlarındır. Türk Milli Eğitimi teknolojiyi yakından takip etmekte ve eğitim sistemimizi buna göre düzenlemektedir. Bilgi teknolojileri bakımından birçok Avrupa ülkesiyle yarışabilecek düzeydeyiz. Tam da bu anlamda 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete giren okulumuzun bilgi teknoloji sınıfının düzenlenmesine katkılarını esirgemeyen Boeing Firması'na, Beçin İlköğretim Okulu personeli, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Eğitim kurumlarında atılan bu dostluk tohumlarının, ülkeler toplumlar arasında barış, sevgi ve kardeşlik duygularını perçinleşmesini temenni ediyorum. Bilgi teknoloji sınıfımızı güzel günlerde öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanılması dileğiyle, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
SINIFIN MALİYETİ 37 BİN DOLAR
Okul hakkında teknik bilgiler veren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy: "Beçin ilköğretim okulu 17 derslikte, 333 öğrenci, 1 idareci, 18 öğretmen, 1 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda anasınıfı da mevcut olup, toplam öğrenci sayısı 18'dir. Okul 11 Temmuz 2008 tarihinde yeni binasında eğitim öğretime başlamış olup, binanın mülkiyeti il özel idaresine aittir. Aynı zamanda okulumuz taşıma merkezi olup 86 öğrenci taşınmaktadır. Bilişim teknolojisi sınıfı 29 Eylül 2009 tarihinde Boeing Firması tarafından kurulmuştur. Sınıfta 22 bilgisayar, akıllı tahta, projeksiyon cihazı, yazıcı, bilgisayar, masa ve sandalyesi mevcut olup 42 metrekaredir. Bilişim teknolojisi sınıfının maliyeti 37 bin dolardır. Tüm elektrik donanımı ilgili firma tarafından yapılmıştır." diye konuştu.
TÜRKİYE'DE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
Boeing Firması Türkiye Başkanı Greg Pepin, tüm dünyada eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek: "Türkiye'de Amerika'da olsun eğitim çok önemli. Eğitime destek vermeyi kurum olarak çok seviyoruz. Türkiye'de çalışıp, Türkiye'de yaşıyoruz. Onun için Türkiye'ye bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Bir kişinin sahildeki deniz yıldızlarını denize atmasını ve bir tanesinin bile kurtulması kârdır demesi konu alan hikayeyi anlatan Pepin, şöyle devam etti: "Boeing Türkiye'de eğitim, sağlık ve insani hizmetler, kültür ve sanat alanlarında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing Türkiye'nin 28 şehrinde 72'den fazla eğitim projesine destek vermiştir. Bu projeler arasında ilköğretim okullarında bilişim teknolojileri ve fen sınıfları kurulması, okul binalarının yenilenmesi ve kütüphanelerin kurulması yer almaktadır. Boeing, bu projeler kapsamında okullara spor ekipmanları, müzik enstrümanları bağışlamıştır. Boeing aynı zamanda öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır. Uzay Kampı Türkiye'nin Kurucu sponsorlarından biri olarak 2001 yılından bu yana Uzay Kampı'na katılan 200'ün üzerinde öğrenciye burs vermiştir."
OKULLARIMIZDA BİLİM VE TEKNOLOJİYİ HAKİM KILMALIYIZ
Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt: "Bilişim ve teknoloji gerçekten çağımıza damgasını vuran çok önemli bir gelişmedir, yüzyılın olayıdır. Bilişim ve teknoloji sayesinde dünyada sürekli bir değişim olmakta ve olacaktır. Teknoloji kısacası bilgisayar sayesinde sınırlar kalkacak, insanlar farklı coğrafyalara sahip olmalarına rağmen bu farklılık ortadan kalkacak ve dünyada birlikte yaşamaya başlayacaktır. Bu gelişmeler içinde biz okullarımızda bilim teknolojiyi hakim kılmalıyız." dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt tarafından Boeing Firması Türkiye Başkanı Greg Pepin'e katkılarından dolayı plaket verildi.
Sonrasında Bilişim Teknolojileri Sınıfı'nın açılışı Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Boeing Firması Türkiye Başkanı Greg Pepin ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan tarafından gerçekleştirildi.
Açılışın ardından Bilişim Teknolojileri Sınıfı gezildi ve sınıf hakkında bilgi alındı. Sonrasında Boeing Firması Türkiye Başkanı Greg Pepin de akıllı tahtaya ilk yazıyı yazdı.