Baykal AK Partili vekilleri uyardı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal AK Parti Milletvekillerini Anayasa değişikliği konusunda uyararak yanlışa alet olmayın” dedi. Deniz Baykal Dursun Çiçek ile de hiçbir şekelde görüşmediğini söyledi. lideri Deniz Baykal'dan iktidara mensup vekillere: 'Yanlışa alet olmasınlar'

CHP Parti Meclisi toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal birilerinin kendisini karalamak için Dursun Çiçek ile görüştüğü yalanını ortaya attığını söyledi.

Çiçekle ne bir gazetede ne de bir televizyon karalında görüşme yapamadığını söyleyen Baykal karalamayı, gerçek dışı iddiaları ortaya atmayı siyasi yöntem olarak kullananların günümüzde daha da arttığını ifade etti. Sorumsuzca iddiaların ortaya atıldığını da sözlerine ekleyene CHP lideri Deniz Baykal “İddiaların benimle ilgili kısmı gerçek değildir” dedi.

BU DURUM ÜLKEYİ SIKINTIYA SOKAR
AK Parti ve BDP arasında pazarlık yapıldığı iddialarını değerlendirmesi istenen Baykal, kimseyi suçlamak istemediğini ve konunun oldukça hassas olduğunu belirtti. Ülkeyle ilgili temel bir konuyu değerlendirdiklerin de ifade eden Baykal, bu temel konunun ülkeye sıkıntı vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Olayın büyük olduğunu da belirten Baykal, “Böyle bir olaya ben hiçbir sorumlu siyaset adamının ve hiçbir siyasi partinin küçük siyasi yarar yaklaşımı içinde değerlendirme yapmayacağını umut ediyorum. Şu anda bunun tersinin gerçekleştiğine dair bir somut olay da yok. Konuşuluyor, görüşülüyor, herkes bu görüşmelerde uygun gördüğü konuları dile getiriyor. Ama ben bu paketin parlamentoda AKP dışındaki bütün siyasi partiler tarafından soğuk bir biçimde değerlendirildiğini, kimsenin bunun haklılığını paylaşmadığını ve bazılarında belki ’Bu yanlışı yapmanda sana yardımcı olurum ama karşılığında da şunu beklerim’ hesabı içine girdiğini gösteriyor. Böyle bir tablo zaten bu projenin tereddüt yaratmış olduğunu ortaya koymaktadır. Haklı bir tereddüttür bu” dedi.

AKP milletvekillerinin Anayasa değişikliği konusunda rahatsız olduklarını basından öğrendiklerini de belirten Baykal; “Bunu da ben saygıyla karşılıyorum. Bu, doğru bir yaklaşımdır. Hiçbir milletvekili hangi partiye mensup olursa olsun bu kadar büyük bir yanlışa gözü kapalı siyasi talimatla sürüklenemez, sürüklenmemelidir. Bir bağımsız değerlendirme yapma anlayışında olan milletvekillerinin ortaya çıkabileceğine ben inanıyorum, güveniyorum. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Öz saygısını kaybetmemiş, Türkiye’ye karşı sorumluluğunun bilincinde olan AKP’li bazı milletvekillerinin bu yanlışa alet olmayacağına güveniyorum” dedi.