Başkan Kara, Hizmette İlk Yılını Değerlendirdi

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Birinci yıldaki en büyük ortak başarımız 'Mutlu şehir Osmaniye' gerçeğidir" dedi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kadir Kara, bir kitapta topladığı hizmetlerini anlattı. Kara, "Mutlu Şehir Osmaniye" sloganı ile çıktıkları yolda geride kalan bir yılda herkesle barışık bir hizmet anlayışı ile görev yaptığını kaydetti. Kara şunları söyledi:
"Osmaniye Belediyesi olarak ilk hizmet yılımızda 'Birlikte Yönetimde İlk Yılımız' sloganını seçtik. Bu, halkımızla birlikte şehrimiz yönetiminde ilk yılımız anlamına gelmektedir. Bu süreç içerisinde herkese elimizi uzatmaya ve herkesle barışık bir belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeye çalıştık. Biz, yıl boyunca kanunların bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde bütün vatandaşlarımıza barışık bir şekilde olmaya gayret gösterdik. Bu güne kadar da her siyasi kurumla ve her siyasi görüşten insanlarımıza karşı bunu başardığımıza inanıyorum. Bunu, görev süremiz boyunca da devam ettirmeye kararlıyız. Bizim her şeyimiz Osmaniye'dir. Bize bir görev verilmiştir. Bu görevi hakkı ile yerine getirmeye çalışırken nereye gidersek gidelim Osmaniye'nin ayrı bir yeri vardır. Bizlere düşen görev, şehrimizdeki güzellikleri insanlarımıza hakkı ile yaşatabilmektedir. Söylediğimiz her sözün içi doludur ve yüreğimizle inanarak söyledik. Amacımız gülen insanlardan oluşan mutlu bir şehir oluşturmak istiyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da insanlarımızın mutluluğu için büyük bir gayret sarf edeceğiz."
Önceden verdikleri sözleri sabırla birer birer yerine getiriyor olmanın mutluluğunu, onur ve gururunu duyduklarını söyleyen Başkan Kara, "Hayata geçirmeyi baş görev bildiğimiz proje vaatlerimiz haricinde daha nice köklü ve asil hizmetlerimizi bir an önce halkımıza sunacağımız günleri de sabırla beklemekteyiz. Bir yıl önce kararlı ve cesur dev adımlarla yola çıktık, ulvi düşüncelerle hareket ederek ilkleri başardık hep birlikte. Mutlu Şehir Osmaniye'nin uzak ve yakın geleceğine dair mücadeleler verdik. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hiç kuşkusuz, şehrimiz insanlarını mutlu etmeye yönelik sürpriz projelerimizin benzerleri aralıksız devam edecektir. Şimdiden müjdeler olsun; şehrimize sosyal ekonomik ve kültürel alanlarda baş döndürücü hızda çarpıcı değişim ve gelişmelere yönelik yeni ve farklı projelerimiz hayat bulacağı günleri bekliyor. Unutmayınız... Birinci yıldaki en büyük ortak başarımız 'Mutlu şehir Osmaniye' gerçeğidir" dedi.
Bir yıl boyunca belediye olarak yaptıkları hizmetleri ve 2010 yılında hayata geçirilecek projelerini slayt gösterisi eşliğinde anlatan Kadir Kara, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantı sonrasında, şehirde hizmetlerle ilgili arazide inceleme ve değerlendirme gezisi yapıldı.