Bakan Çubukçu 'İlk Adım' Sınıfı Açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "7 çok geç" kampanyası çerçevesinde Adana'daki "ilk adım" sınıfı açılışını gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "7 çok geç" kampanyası çerçevesinde Adana'daki "ilk adım" sınıfı açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çubukçu, Uşak'ta kaybolduktan 9 gün sonra kanalizasyon çukurunda ölü bulunan öğrenci ile ilgili sorulara da "Ben bu konuda açıklama yapmayacağım" diye yanıt verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Vodafone ile birlikte gerçekleştirilen "7 çok geç" projesi kapsamında 32 ilde "İlk adım" sınıfları açılmaya başlandı. Çubukçu bugün de Adana'da Bilge Kağan İlköğretim Okulu'nda "ilk adım" sınıfa açılışını yaptı. Öğretmenler ve vatandaşlar okulun bahçesinde uzun kuyruk oluşturarak Bakan Çubukçu'yu karşıladılar. Yaklaşık 300 kişinin elini sıkmak zorunda kalan Bakan Çubukçu, el sıkmaktan yorgun düştü. Bakan Çubukçu öğrencilerin de yoğun ilgisiyle
karşılaştı.
Çubukçu, daha sonra ana okul öğrencileriyle birlikte "ilk adım" sınıfını açtı. Açılıştan geriye kalan kırmızı şeridi ise anaokulu öğrencisinin saçına kurdele yapan Bakan Çubukçu, ardından sınıfa girerek onlarla sohbet etti. Bir öğrenciyi kucağına alan Bakan Çubukçu, öğrencilere büyüyünce hangi mesleği seçeceklerini sordu. Bakan Çubukçu daha sonra öğrencilere veda etti. Ancak bu sırada bir öğrencinin "Ne olur gitme" demesi üzerine Bakan Çubukçu ellerini açarak öğrenciyi sevip bir süre konuştu.
Bakan Çubukçu ardından projeyle ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Hükümet olarak okul öncesi eğitime gerekli önemi verdiklerini söyleyen Bakan Çubukçu, 7 yıl önce yüzde 11 olan okul öncesi eğitim oranını yüzde 42'ye çektiklerini belirtti. Çubukçu, "Bu oran daha da yukarı çıkmalı. Çünkü okul öncesi eğitim alan erkek ve kızların akademik olarak daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sebeple okul öncesi eğitime önem veriyoruz" diye konuştu.
Bakan Çubukçu, okul öncesi eğitim oranının artması için AÇEV ve Vodafone ile başlattıkları "ilk adım" projesine toplumun da sahip çıktığını kaydetti.
Çubukçu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ancak Bakan Çubukçu okul öncesi eğitim ile ilgili konular dışında soru almayacağını belirtti. Buna rağmen bir gazeteci, Uşak'ta yatılı ilköğretim bölge okulunda okurken kaybolan ve 9 gün sonra kanalizasyon çukurunda ölü bulunan öğrenciyle ilgili soru sordu, bakan soruya cevap vermedi.
Toplantının ardından salondan ayrılan Çubukçu, okul bahçesinde öğrencilerle sohbet ederken de aynı sorular ile muhatap olunca, "Bu konuda açıklama yapmayacağım. Lütfen önümü açın" diye yanıt verdi.