Alaplı Belediye Dükkanları'nın Temeli Atıldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediyesi'nin geçen hafta zemin kazı çalışmalarına başladığı yeni belediye dükkanlarının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Çayboyu belediye dükkanları alanında düzenlenen ve saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan, "Alaplı Belediyesi Belediye Dükkanları Temel Atma Töreni" nin açılış konuşmasını Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu yaptı.
Çimenoğlu, belediye başkanlığı görevinin ikinci döneminde birinci yılını doldurduğunu hatırlatarak, Belediye'nin 1 yıllık icraatlarından söz etti. Yeni Belediye Dükkanları ile ilgili olarak da bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 5 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan yeni Belediye Dükkanları'nda, 250 metre yürüyüş yolu bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
"Bu alanın içerisinde 55 dükkan olacak. Burası dükkan olmaktan da çıkıp, alışveriş merkezi gibi bir yer olacak. Esnaflarımız da kendilerini yeni yapılacak dükkanların şekline uyarlayacaklar. Biz bu projeye çok önem veriyoruz. Yıllardan beri burası Alaplı'nın hep 'çirkin yüzü' olarak gösterildi. Fakat, bu çirkin yüzün sorumlusu burada ticaret yapan esnaflar değil. Suç onların değil, suç, bugüne kadar bu dükkanlara çözüm getirmeyen idarelerindir. İşte bu çözüm noktasında elimizi taşın altına koyduk. Buradaki dükkan işletmecileriyle, Belediyemizin teknik elemanları ve diğer elemanlarıyla beraber çalışarak bir proje hazırladık. Projemizi bil boardımıza astık, burada ilan ettik. Belediyemizin internet sitesine koyduk. Daha da yaygınlaştıracağız, herkesle paylaşacağız. Ben bu projenin Alaplı'nın 'aydınlık yüzü' olacağına inanıyorum. İnanın; buradaki dükkanlar hizmete girdikten sonra çarşıdaki esnaflarımız da görüntü olarak kendi dükkanlarını yenileme ihtiyacı hissedeceklerdir. Alaplı olarak bu çirkinlikten kurtulup; yeni, pırıl pırıl dükkanların olduğu bir alışveriş merkezine kavuşacağız. Buradaki dükkanlarımızın çift yönlü giriş çıkışları olacak. Çayboyu'nda yürüyüş alanı olacak. Dükkanlarımızın bir kısmının ön cephesi dere tarafına bakacak, bir kısmı şu andaki otopark alanına bakacak. Ortada bir meydan olacak. Burada da oturma grupları, yeşil alanlar, yürüyüş alanları olacak. Dükkanlarımızın önünde, 3,5 metre civarında dükkan işletmecilerinin masa koyabileceği, eşya koyabileceği, örnek bir tente ile kapatabileceği bir teras olacak. Buranın ışıklandırması olacak, zemin çalışması yapacağız. Bu çalışmaları tamamlayıp, Alaplı'ya yakışır bir yer yapacağız. Bu projenin birinci etabıdır. İkinci etabında da, Alaplı'ya yakışmayan diğer Belediye Dükkanlarının yerleşimlerini yapıp, bu alanı modern bir hale getireceğiz. Bütün bunları büyük bir hevesle yapıyoruz, Alaplı'mıza yakışan bir şey olsun istiyoruz. Alaplı'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu yola çıkarken, saf ve iyi niyet duygularıyla yola çıktığımızı, ortak bir kararla bunu yaptığımızı, buradaki esnafımızı da mağdur etmeden bu çalışmayı yaptığımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Biz bu dükkanları bitirdikten sonra, buradaki esnafı yeni dükkanlara taşıyacağız. Ondan sonra da eski dükkanları ellerine kazmayı, küreği verip kendilerine yıktıracağız. Ben arzu ediyorum ki, biz bu dükkanları 29 Ekim'e kadar bitirelim, esnafımız da iç donanımını yapmaya başlasın. 29 Ekim'de biz bu inşaatların Belediye'ye ait bölümünü bitirmiş olacağız. Esnafımız taşındıktan ve eski dükkanlar yıkıldıktan sonra, çevre düzenlemesi sanıyorum biraz daha uzun süre alacak. Bir yola çıktık; Allah yüzümüzü kara çıkartmasın, inşallah Ülkemize, bölgemize hayırlı uğur olur."
Kuran-ı Kerim okunması, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş'ın "hayır duası"nı okumasının ardından, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel'in butona basmasıyla, yeni Belediye Dükkanlarının temeline ilk harç döküldü.
Temel atma törenine, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Malmüdürü Adnan Çetin, PTT Müdürü, PTT Müdürü Celal Çelik ve kamu kurumlarının amir ve müdürleri, İl Genel Meclisi Üyesi Temel Uslu, Belediye Meclisi Üyeleri Erol Tunçkaya, İbrahim Şengün, Dürdane An Köse ve Sefa Çakır, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların yanı sıra, DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.