30 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen törende, vatandaşlara 30 bin adet fidan dağıtımı yapıldı. Belediye bu ağaçlarla aynı zamanda park ve bahçelerdeki ağaç sayısını da artıracak.

Şahinbey Belediyesi'nde yapılan törene, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her geçen gün büyüyen bir ilçe olduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi son yıllarda köyden kente büyük gözler yaşanıyor. Şahinbey ilçemizin nüfusu şuanda 722 bin ve bu rakam hızla artıyor. Bu göçle gelen vatandaşları kente uyum sağlaya
bilmesi için bir toplumsal bilincin oluşturulması gerektiğini düşündük. Bu çerçevede yaklaşık 4 ay önce başlattığımız daha temiz bir Şahinbey ilçesi kampanyası ile halkımıza temizliğin önemini anlatmaya çalıştık. Bu kente gelen insanların şehri kendi eviymiş gibi görmelerini sağlamak için çalıştık. Ev hanımı, öğrenci ve esnaflarımızda bu kampanyaya destek verdi. Bu sayede temizlik açısından toplumsal bir bilinç oluşturduk" dedi.
Daha güzel bir şehir oluşturmak adına çeşitli projeler ürettiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, "İlçemizde şehrin görünümünü daha iyi yapabilmek için yeşile önem vermemiz gerektiğini biliyoruz. Sadece bu değil küresel ısınmayla birlikte yeşile olan ilgi de her yerde artmıştır. Biz parklarımızı ve yeşil alanlarımızı arttırıyoruz. Sadece belediye olarak yapmamız yeterli değil. Halkımızın da bu konuda destek vermesi gerekiyor. Bundan yine yaklaşık 3 ay önce Vali Süleyman Kamçı ve milletvekilimiz Mehmet
Erdoğan'ın önerisi üzerine 577 dönümlük mera alanı meclisimizin aldığı kararla ormanlık alanına çevirme kararı aldık. Bundan dolayı Vali Kamçıya ve Milletvekili Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Daha yeşil bir Gaziantep, daha yeşil bir Şahinbey ilçesi için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise hükümet oralar her konuda büyük adımlar attıklarını ifade ederek, "Hükümetimiz önemli hamleler yaparak ormanlık alanlara önem verdiğini göstermiştir. Sadece geçen yıl 5 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Bizde Gaziantep'te 3.cü bir orman nasıl kazandırırız diye çalışmalar başlattık. Bilindiği gibi kent merkezinde iki ormanımız var. Bunlara bir yenisini daha eklemek için Şahinbey Belediyemize ait havaalanı yolunda bölgeyi ormanlık alan yapılması için
girişimlerde bulunduk. Bu kapsamda oradaki 577 dönümlük araziyi ormanlık alan yapmak için çalışma başlattık. Bu konuda Vali Süleyman Kamçı ve Şahinbey Belediye Meclisine ilgilerinden ötürü gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü burası A2 alanını diye tabir ettiğimiz bir alan. Belediyeler bu konuda hassas ama ormanlık alan olacağı için belediye menfaatlerinden önce ormanlık alan yapılmasına karar verilmiştir. Bu bölgede 75 bin ila 100 bine yakın fidanı toprakla buluşturmayı düşünüyoruz" dedi.
Erdoğan konuşmasında iki ayrı projeyi de müjdeleyerek, "Buradan iki önemli projemizin müjdesini de vermek istiyorum. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 1. ve 2. bölgeyi bir birine bağlayan kavşak çalışmasıdır. Burası için gerekli bütün girişimler yapıldı ve bu yolların bağlantısının yapılması için Nisan sonu veya Mayıs ayı başında ihaleye vereceğiz. Haziran-Temmuz arası inşaatı başlatmayı planladığımız bu projeyi yılsonuna kadar haşata geçirmeyi hedefliyoruz. Yine Beyket Mahallemizde bulunan
Beykent TOKİ Konutları'na giden bir köprümüz var. Bu köprü yetersiz ve çok dar. Bunun sıkıntısını biliyoruz. Bu nedenle sürekli girişimlerde bulunduk ve nihayetinde sonuçlandırdığımıza inanıyorum. Burada 12 metre eninde bir köprülü üst geçit yapmayı planlıyoruz. Buranında ihalesi de Nisan veya Mayıs ayı sonuna kadar yapılıp Haziran Temmuz aylarında inşaatına başlanacak. Buradaki çalışmalarda 2010 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Erdoğan kente hizmet için herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini anlatarak, "Bu kent sahipsiz değildir. Top yekun kalkınma hamlesinde olan bir kent durumundayız. Birlik, beraberlik ve ortak akıl çerçevesinde bu kentin kalkınması için çaba gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Süleyman Kamçı ilk fidanı mahalle muhtarına teslim etti. Vali Kamçı bu projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Kentimiz orman alanı konusunda çok fakir. El birliği ile bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Bu sadece devletin eliyle değil muhakkak ki vatandaşlarında desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Törende muhtarlar ve vatandaşlar dağıtılan fidanları alarak alandan ayrıldı.
(HD-HE-Y)