Turizm Haftasına Opera Desteği

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), vals denilince akla gelen ilk isim olarak öne çıkan Johann Strauss'un en önemli eserleri arasında gösterilen; 'Yarasa' adlı opereti 'Turizm Haftası' nedeniyle ücretsiz olarak sahneleyeceğini açıklandı

Turizm Haftasına Opera Desteği
  Mersin Devlet Opera ve Balesi ' nin ( MDOB ) , vals denilince akla gelen ilk isim olarak öne çıkan Johann Strauss ' un en önemli eserleri arasında gösterilen ; ' Yarasa ' adlı opereti ' Turizm Haftası ' nedeniyle ücretsiz olarak sahneleyeceğini açıklandı .
Yarın akşam Kültür Merkezi ' nde izleyicisinin beğenisine sunulacak olan operetin Orkestra Şefliği ' ni Vladimir Lungu ' nun üstleneceği , Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eserin dekor tasarımınıysa Seyhan Atemer , kostümleriniyse Çimen Somuncuoğlu ' nun tasarladığı kaydedildi . Zdravko Lazorov ' un koro şefliği üstlendiği temsilde ışıkta Ahmet Defne , koreografide de konuk sanatçı Neslihan Öztürk ' ün ismi geçiyor .
Eserin başlıca rolleriniyse ; Eisenstein ' da Ziya Humar , Rosalinde ' de Nazlı Alptekin ve Bengi İspir Özdülger , Alfred ' de Mustafa Özer , Adele ' de Funda Uyanık , Dr . Falke ' de Orhan Yıldız , Frank ' da Hasan Berk ve Ufuk Kasar , Prens Orlowsky ' de Gülden Berber ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı , Frosch ' da Tolga Erden , İda ' da Melda Aygün ve Sevil Erçak , Blind ' de ise Alpay Noyan paylaşacağı bildirildi .
Johann Strauss ' un , vals denince ilk akla gelen isim olduğunu ifade eden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin , Strauss ' un en bilinen operetiyle birlikte Viyana balo salonlarının ihtişamını ; eğlencenin , zevkin hafifliğini ve karmaşık ilişki ağını metni ve rejisiyle sahneye yansıtacaklarını anlattı . Eserin valslerle bezeli müziğiyle de seyircisini kendine çekmeye başardığını vurgulayan Alptekin , özellikle herkesin yakından tanıdığı uvertürüyle de operetin kendini öne çıkarttığını vurguladı . .
MDOB olarak , ' Turizm Haftası ' nı önemsediklerini ifade eden Hasan Alptekin , " Mersin , ülkemiz turizmi için hem tarihsel , hem de iklim ve deniz açısından son derece önemli bir konuma sahip . Ayrıca kentimizde opera ve bale kurumunun varlığı kültür turizmini de olumlu yönde etkileyecek ve geliştirecektir . Bu nedenle , ' Turizm Haftası ' nda Yarasa operetini halka açık sahneleyeceğiz " dedi .