Ahmet Türk: Kınıyorum

Ahmet Türk'ün yumruklu saldırıya uğradığı Samsun, önceki gece acı bir haberle yine gündeme geldi.

  Kimliği belirsiz kişiler , Ladik ilç ; esinde uzun namlulu silahlarla polis aracını taradı .

2 polisin şehit edilmesi , provokasyon endişelerini artırdı . 3 kişi tarafından gerç ; ekleştirildiği belirlenen saldırıdan sonra İç ; işleri Bakanlığı ' na başsağlığı telgrafı ç ; eken Başbakan Tayyip Erdoğan , birlik ve beraberliği hedef alan hain saldırıların amacına ulaşamayacağını vurguladı . Erdoğan , ' Terö ; rden medet uman menfur zihniyet , aziz milletimizin sağduyusu ve devletimizin kararlılığı ile hü ; srana uğramaya mahkû ; mdur . ' mesajı verdi . Saldırıya Ahmet Tü ; rk ' ten de sert tepki geldi . Zaman ' a konuşan Tü ; rk , iki polisin şehit olmasının kendisini ç ; ok ü ; zdü ; ğü ; nü ; sö ; yledi . Hastaneden taburcu olduktan sonra yaptığı sağduyu ç ; ağrısını yinelerken , polis memurlarına saldırıyı kınadı . Yetkililerden olayın sorumlularını bir an ö ; nce bulmalarını isteyen eski DTP lideri , failler kim ç ; ıkarsa ç ; ıksın ' kınama ' mesajının değişmeyeceğinin altını ç ; izdi .

Kendisine yumruk atılmasıyla başlayan sü ; recin provokatif girişimlerle sü ; rdü ; rü ; lmek istendiğine de işaret eden Ahmet Tü ; rk , ' Bu ü ; lkede gerginlik yaratmak isteyen anlayışların olduğunu biliyoruz . Geç ; mişte birç ; ok olayın sü ; rdü ; rü ; lmesi iç ; in nasıl provokasyonların yapıldığını da biliyoruz . ' dedi . Olayın , kendisine yö ; nelik eyleme ' cevap niteliğinde ' olmadığını dü ; şü ; nen Tü ; rk , ' Orada bu olayı yapabilecek gü ; ç ; ve durumları yok . ' sö ; zleriyle , saldırıyı PKK ' nın yapabileceğine ihtimal vermedi .

Samsun ' daki saldırıda burnu kırılan Ahmet Tü ; rk , hastaneden taburcu olmasının ardından evinde dinleniyor . Yoğun ziyaretç ; i akınına uğrayan Tü ; rk , Zaman ' a yaptığı aç ; ıklamada , ö ; nceki gü ; n Samsun ' da iki polisin şehit olmasıyla sonuç ; lanan saldırının kendisini ç ; ok ü ; zdü ; ğü ; nü ; sö ; yledi . Tü ; rk , ' Ü ; zerinde ciddiyetle durulması ve derhal aç ; ığa ç ; ıkarılması gereken bir durumla karşı karşıyayız . Bu olay neyin nesidir , kim tarafından organize edilmiş ve uygulanmıştır ; mutlaka aç ; ığa ç ; ıkarılmalıdır . ' diye konuştu . İnsan yaşamına yö ; nelik bü ; tü ; n eylem ve girişimlerin karşısında olduğunu anlatan Ahmet Tü ; rk , ' Bu tü ; r olayları her zaman kınadık ve kınıyoruz . Bizim mü ; cadelemizin amacı , insanların yaşamını yitirmeyeceği bir sü ; reci sağlayabilmektir . Acılarla , ö ; lü ; mlerle hiç ; bir sorunun ç ; ö ; zü ; lmeyeceğine yü ; rekten inanıyoruz . ' ifadelerini kullandı . İki polis memurunun şehit olmasıyla sonuç ; lanan olayın daha ö ; nce benzerleri yaşanan bir ' provokasyon ' olduğunu kaydeden Tü ; rk , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' Ç ; ok geniş bilgiye sahip olmadığım iç ; in kesin bir şey sö ; ylemem mü ; mkü ; n değil . Sanırım birkaç ; gü ; n iç ; inde olayın iç ; yü ; zü ; netleşir . Ancak failleri kim olursa olsun kınıyoruz . '

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Ahmet Tü ; rk ' e yapılan saldırıdan iki gü ; n sonra , iki polisin şehit olmasını provokasyon olarak değerlendirdi . Aylar ö ; ncesinden bu tü ; r provokasyonların olabileceğine işaret ettiklerini aç ; ıklayan Sakık , ' Bü ; tü ; n feryadımız ve bağırmamızın sebebi bu tü ; r provokasyonları ö ; nlemekti . ' dedi . Yapılan bu eylemlerin ardından , herkese ö ; nemli gö ; revler dü ; ştü ; ğü ; nü ; belirtti .


Zaman