Turizm Haftası

Karasu Belediyesi, Kocaali Belediyesi, Kültür ve Turizm Derneği ile Kocaali Kültür ve Turizm Derneğinin desteğinde Sakarya Turizm Platformu Üyeleri Karasu ve Kocaali'nin turistik yerlerine bir gezi düzenledi

Karasu Belediyesi, Kocaali Belediyesi, Kültür ve Turizm Derneği ile Kocaali Kültür ve Turizm Derneğinin desteğinde Sakarya Turizm Platformu Üyeleri Karasu ve Kocaali'nin turistik yerlerine bir gezi düzenledi.
Gurup Karasu Belediyesi ve Karasu Kültür ve Turizm Derneği tarafından Acarlar Longozu'nda karşılandı. Sakarya Turizm Platformu'nun yanında Sakarya Üniversitesinde okuyan Türkî Cumhuriyetlerinden gelen öğrenci gurubu ile Yaşayan Sakarya Kadınlar Örgü gurubu da düzenlenen gezide yer aldılar. Gurubu karşılayanlar arasında Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Ekşi, Sabahattin Toka ile beraber Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yalçın ve Karasu Turizm Derneği Başkanı Karasu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Enver Albayrak, "Sakarya Turizm Platformu'nun isteği üzerine bir gezi düzenlendi. Karasu-Kocaali İlçelerinin tarihi yerlerini gezme amaçlı bu geziye takribi 180 kişi davet edildi" diye konuştu.
Karasu Turizm Derneği Başkanı Erdem Bal, "Bu etkinliği Belediye düzenlemesine karşın biz Karasu Turizm Derneği olarak ister Kaymakamlık olsun isterse Belediye olsun düzenlenen tüm etkinliklerde olduğu gibi turizmle ilgili etkinliklerde yardımlarımızı esirgemiyoruz. Şu andaki bu etkinlik 2010 turizm haftası dolayısıyla düzenlenen bir etkinliktir" dedi. Bal bu etkinliğin her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesine çalışılacağını da vurguladı.
Kocaali Turizm ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Sarı, "Kuzey kentleri olan Kaynarca, Karasu, Kocaali İlçelerini kapsayan bir gezi olmakla beraber; Kocaali ve Karasu İlçelerinin Turizm dernekleri ile Belediyelerinin yapmış olduğu örnek bir çalışma. Biz iki kent turizm açısından önemli değerleri olan yerleri konuklarımıza tanıtarak buralar hakkında bilgiler sunarken var olan turizmimizi de geliştirmek istiyoruz" dedi.
Acarlar Longozunun tanıtımı ve gezisinin ardından grup Karasu İlçe Merkezine gelerek Trafiğe Kapalı Alanı gezerek Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada gurubu Karasu kaymakamı Murat Duru karşıladı.
Duru, "Turizm amaçlı olarak böyle bir gezinin düzenlenmiş olmasından dolayı düzenleme komitesini ve geziye iştirak eden tüm üyeleri canı gönülden tebrik ediyorum" dedikten sonra yabancı ülkelerden gelen öğrenci misafirler ile Sakarya Turizm Platformu üyeleriyle birer hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gurup daha sonra Maden Deresine geçerek burada öğle yemeği yedi. Sakarya Turizm Platformu ve diğer guruplar Maden Deresi hakkında bilgilendirildikten sonra Kocaali İlçesi Beyler Köyü mevkiine geçerek Rafting yapılan alanı gördüler. Rafting yapılan alan hakkında da bilgilendirilen gurup son olarak Kocaali İlçesi merkezinde bir akşam çayı molası verdi.
Daha sonra gurup Karasu-Kocaali gezisini tamamlayarak Adapazarı'na dönüş yaptı.