Hurdaya ayrılan uçak kafetarya oluyor

İstanbul'da parçalanıp üç TIR'a yüklenerek 750 kilometre yolun ardından Aksaray'a getirilen uçak, bir dinlenme tesisinde kafeterya olarak kullanılacak.

Hurdaya ayrılan uçak kafetarya oluyor
  İstanbul ' da parç ; alanıp ü ; ç ; TIR ' a yü ; klenerek 750 kilometre yolun ardından Aksaray ' a getirilen uç ; ak , bir dinlenme tesisinde kafeterya olarak kullanılacak . Tanıtım iç ; in bö ; yle bir ç ; alışma yaptıklarını ifade eden Kampü ; s Tesisleri İşletme Sahibi Sıtkı Koç ; , ' Uç ; ağı dinleme tesisimizin hemen yanında monte ettirip kafeterya olarak kullanacağız ' dedi .

22 Nisan 2000 yılında Siirt Havalimanı ' na inişinde yoğun yağış ve pistin kaygan olması nedeniyle TC-THL tescil işaretli İngiliz yapımı RJ70 uç ; ağı pistten ç ; ıkmış ve iç ; erisindeki yolcuların hafif yaralandığı uç ; ak , ağır hasar gö ; rmü ; ştü ; . Yaklaşık 10 yıldır THY deposunda bekleyen ve hurdaya ayrılan uç ; ak , Aksaraylı bir girişimci tarafından alınarak parç ; alandıktan sonra ü ; ç ; TIR ile Aksaray ' a taşındı . Uç ; ak , Aksaray Adana Karayolu ' nun 7 . kilometresindeki Aksaray Ü ; niversitesi kampü ; sü ; nü ; n hemen karşısındaki Kampü ; s Dinleme Tesisleri ' ne getirildi . Uç ; ak burada hazırlanan alan ü ; zerinde monte edilecek ve dinlenme tesislerinin kafeteryası olarak hizmete aç ; ılacak . E-90 Karayolu ' nun hemen yanında bulunan tesisteki uç ; ağı gö ; renler , meraklarını gizleyemiyor .

' FARKLI OLMAK İÇ ; İN BU PROJEYİ YAPTIK '


Dikkat ç ; ekici ve insanlara enteresan gelebilecek bir proje yapmak iç ; in yola ç ; ıktıklarını ifade eden Kampü ; s Dinlenme Tesisleri sahibi Sıtkı Koç ; , ' Buradaki maksat sırf uç ; ak değil . Hali hazırda bir tesisimiz var . Bu tesisin yanında Aksaray Ü ; niversitesi kampü ; sü ; nü ; n hemen ö ; nü ; nde olduğumuz iç ; in değişik , dikkat ç ; ekebilecek bir kafeterya yapma arayışına girdim . Dikkat ç ; ekebilecek , enteresan gelebilecek ne olabilir diye dü ; şü ; ndü ; m . Bir de dergilerde baktım uç ; aktan otel yapmışlar , restoran yapmışlar . Ben de burada tesisin yanına bir kafeterya yapmaya karar verdim . Projemiz tamamen enteresan bir ç ; alışma ; yapmaya karar vermemiz ve araştırma yapmamızla ortaya ç ; ıktı ' dedi .

Uç ; ağı ihale yolu ile aldıklarını anlatan girişimci Koç ; , ' Bu tü ; r ihaleler THY tarafından zaman zaman aç ; ıklanıyor . Bu tip kullanılmayan ve hurdaya ayrılan uç ; aklara ' ç ; ıkma uç ; ak ' deniyor . Bizim bu aldığımız uç ; ak , 2000 ' li yıllarda havaalanında pistten ç ; ıkan bir uç ; ak . Ç ; ok eski bir uç ; ak değil ama pistten ç ; ıkıp hasar gö ; rdü ; ğü ; iç ; in ç ; ıkma uç ; ak olmuş . Herkes ihaleye girebilir , biz de araştırdık , ihaleye girdik ve aldık ' dedi .

MONTAJI İÇ ; İN EKİP OLUŞTURULACAK


Uç ; ağın tıpkı havalanacak gibi orijinaline sadık kalınarak tesis yanında hazırlanan alan ü ; zerinde montaj edileceğini ifade eden Sıtkı Koç ; , ' Uç ; ağı hazırladığımız alan ü ; zerinde montaj etmek iç ; in ö ; zel bir ekip oluşturacağız . Orijinaline uygun bir şekilde montaj edeceğiz . Yani gö ; rü ; nü ; rde uç ; maya hazır bir uç ; ak olacak . Uç ; ak kafeteryamızı en kısa sü ; rede hizmete aç ; mayı da hedefliyoruz ' diye konuştu .

Herkesten farklı olmak iç ; in projeyi hayata geç ; irdiklerini kaydeden Koç ; , ' Projeyi hayata geç ; irirken iyi bir reklam ve herkesten farklı olmayı dü ; şü ; ndü ; k . İstanbul ' dan almak , getirmek bü ; yü ; k bir kü ; lfet . Ancak tesisimiz iç ; in ç ; ok iyi bir reklam olacağını , insanların dikkatini ç ; ekeceğini dü ; şü ; nü ; yoruz . Bizi tanıyanlar , arkadaşlarımız arıyor ve ç ; ok gü ; zel tepkiler veriyorlar . Mü ; şterilerimiz şimdiden heyecanla uç ; ağı inceliyor . Aksaray ' a bir yenilik daha bu uç ; akla katmış olacağız ' ifadelerini kaydetti .