Gül: Kktc'yi Desteklemeye Devam Edeceğiz Ankara

-GÜL: KKTC'Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ ANKARA (A.A) - 18.04.2010 - CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, 'KIBRIS'TA DEVAM EDEN BM MÜZAKERELERİNİN ADİL VE K-

 

-GÜL : KKTC ' Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ANKARA ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , ' Kıbrıs ' ta devam eden BM müzakerelerinin adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmasının , Türkiye ' nin ve KKTC ' nin her zaman en samimi , müşterek arzu ve hedefi olduğunu ' belirterek ' Bu hedefe ulaşılması yönünde Kıbrıs Türk halkının göstermiş olduğu azim ve iradeyi dün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini ' bildirdi .

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi ' nden yapılan açıklamaya göre , Gül , KKTC ' de bugün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçilen Derviş Eroğlu ' na tebrik mesajı gönderdi .

Gül , mesajında şunları kaydetti :

' Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasisini ve siyasi olgunluğunu yansıtan biçimde , şeffaflık içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri neticesinde , Kıbrıs Türkünün iradesi , içinden geçilmekte olan kritik dönemde bu yüce makama Zat-ı Alinizin seçilmesi yönünde tecelli etmiştir .

Engin devlet tecrübesine sahip bir lider olarak , Cumhurbaşkanlığınız döneminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ' nin daha güçlü , müreffeh ve uluslararası camiayla bütünleşmiş bir noktaya ulaşacağına inancım tamdır .

Cumhurbaşkanı olarak , BM kapsamlı çözüm müzakerelerini Kıbrıs Türk tarafının bugüne kadar sergilemiş olduğu yapıcılık ve dinamizmle sürdüreceğinize ve en kısa sürede neticelendirilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğinize inanıyorum .

Kıbrıs Türk halkının huzuru , güvenliği , refahı ve Ada ' nın eşit sahibi olarak meşru haklarının gözetilmesinde Türkiye ' nin kararlı desteğini ve yakın işbirliğini her zaman yanınızda bulacaksınız . '

18 . 04 . 2010 23 : 04 : 41