Gkv Özel Okullarından Bir İlk Daha

Kuruluşunun 47. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, Gaziantep'te bir ilki gerçekleştirerek Liselerarası Münazara Turnuvası düzenliyor.

Gkv Özel Okullarından Bir İlk Daha
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından Gaziantep'te ilk kez 28-29-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Gaziantep Liselerarası Münazara Turnuvası öncesinde katılımcı okullara Münazara Jüri Temel Eğitimi ve Münazara Yarışmacı Eğitimi verildi. Gaziantep'te ilk kez gerçekleştirilecek olan münazara yarışması öncesinde yarışmacılara ve yarışma sürecinde jüri görevinde bulunacak üyelere seminer, Dünya Liseler Arası Münazara Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Mert Önen tarafından verildi. GKV'nin konuğu olarak Gaziantep'e gelen Öner, "Türkiye'de ve dünyada birçok şehirde eğitimler yapıyoruz. Gaziantep'teki ilgi bizi çok şaşırttı. Münazara gelecek nesiller için çok önemli GKV burada çok önemli bir ilki gerçekleştiriyor ve şehrin geleceği için harika gençler yetiştiriyor" dedi.
Gençlerin her konuda karşılıklı tartışabilmeleri için alt yapıyı oluşturma ve bu yolla değişik okullardaki öğrenciler arasında dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmeye yönelik gerçekleştirilecek olan bu yarışmanın Gaziantep'te bir ilk olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, de şunları kaydetti:
"Son dönemlerde üzülerek söylemek gerekirse sınav maratonları öğrencilerin birçok sosyal aktiviteden kopmalarına neden olmuştur. Gaziantep'te ilk kez gerçekleştirilecek olan Liseler Arası Münazara Turnuvası sadece gençler arasında değil, farklı okullar arasında da hem tatlı bir rekabeti tetikleyecek hem de farklı okulların öğrencileri arasında ortak faaliyet yapma imkanları ortaya çıkacaktır. 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışma öncesi gerek yarışmaya katılacak olan 10 liseden toplam 20 öğretmen ve 50 öğrenciye yarışma hakkında detaylı bilgiler verilirken jüri üyelerine de yarışmanın kuralları bütün detaylarıyla anlatılmış ve jüri üyelerine sertifikaları verilmiştir. Böylece gerek bu yarışmada gerekse önümüzdeki dönemlerde Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan yarışmalarda farklı illerden jüri üyesi çağırmak yerine bu programda yetiştirilen üyeler yarışmaları yönetebilecektir."
Gençler arasında kültür alış verişini sağlamanın bu tür yarışmalarla mümkün olacağını ifade eden yarışma koordinatörü GKV Özel Okulları edebiyat öğretmeni Mehmet Uçar da, "Gençlerimizi düşünmeye ve düşündüklerini arkadaşlarıyla paylaşmaya, düşüncelerini savunma ve karşı guruplara kabul ettirmeye yönelik gerçekleştirilecek olan münazara yarışması Gaziantep'te farklı bir vizyonda gençler yetiştirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu tür yarışmalar öğrencilerin araştırmacılık ruhlarını da ortaya çıkarması açısından önemlidir" diye konuştu.