Erdoğan: Kktc'de Süreç Devam Etmeli Ankara

-ERDOĞAN: KKTC'DE SÜREÇ DEVAM ETMELİ ANKARA (A.A) - 18.04.2010 - BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, KKTC'DE YAPILAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARINI DE

 

-ERDOĞAN : KKTC ' DE SÜREÇ DEVAM ETMELİ

ANKARA ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , KKTC ' de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirirken , ' Orada hangi sayın Cumhurbaşkanı gelirse gelsin , aynı kararlılıkla bu süreci devam ettirmesi gerekir ' dedi .

Derviş Eroğlu ile de bu sürecin aynı şekilde devamının gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan , ' Ben farklı bir süreç işleyeceğine inanmıyorum . Aynı şekilde bu süreci devam ettireceğiz diye düşünüyorum ' diye konuştu .

Erdoğan , NTV ' de canlı yayında soruları yanıtladı . KKTC ' de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu ' nun seçimi kazandığı anımsatılarak , ' Eroğlu ile nasıl bir dönem olacak? ' sorusu üzerine Erdoğan , şunları kaydetti :

' Sayın Eroğlu ile de yine aynı şekilde bu sürecin devamı gerekir . Bu , garantör ülke olarak Türkiye ' nin kesinlikle belirlediği kendine göre bir tespittir . Sayın Eroğlu ' nun zaten bu konuda farklı bir düşüncesi yok . O da ' aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz ' diye birkaç kez açıkladı . Bizimle olan görüşmelerinde aynı şekilde söyledi . Ben farklı bir süreç işleyeceğine inanmıyorum . Aynı şekilde bu süreci devam ettireceğiz diye düşünüyorum . '

- ' DÜRÜST , SAMİMİ DAVRANMADILAR ' -

' Halkın , verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle AB ' ye kırgın olduğu ' yönündeki yorumlar anımsatılarak , ' Bu noktadan hareketle önünüzde nasıl bir yol haritası var . AB ' ye , Yunanistan ' a , Atina ' ya vereceğiniz mesajlar neler olacak bugünden itibaren? ' sorunu Başbakan Erdoğan , şöyle yanıtladı :

' AB ' nin bu konuda şu ana kadar attığı adımlarda tutarlılık noktasında ciddi sıkıntıları var . Dürüst davranmadılar , samimi davranmadılar . Bu , 2004 Nisan ayından bu yana hep böyle oldu . Tabii gittiğimiz her yerde de bizim gündemimize bu getiriliyor . Gündeme getirildiği zaman da bizim kendilerine söylediğimiz ; ' sizler 2004 ' de yaptığımız görüşmelerde verdiğiniz sözlerin arkasında durmadınız . En azından mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı noktasında samimi olmadınız . ' Bunları her yerde zaten söylüyoruz '

Erdoğan , ' Çünkü bunun Birleşmiş Milletler zemininde çözülmesi prensibi işliyor . Bu da çalışıyor . Bütün bunlara baktığımız zaman tabii AB ' nin bu sürece böyle soğuk davranması haklı olarak KKTC ' deki soydaşlarımızı da bu tür bir bıkkınlık içerisine veya inanç noktasında onlara yönelik bir zaafiyet içerisine itmiş olabilir ' dedi .

18 . 04 . 2010 22 : 38 : 33