Derbi Maçın Ardından

-DERBİ MAÇIN ARDINDAN -BEŞİKTAŞ KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI KEÇELİ: -'MAÇI KAZANAMAMAMIZIN EN ÖNEMLİ NEDENİ, HAKEM  GÖÇEK'İN SEYİRCİNİN ETKİSİNDE KALMASI O-

 

-DERBİ MAÇIN ARDINDAN

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI KEÇELİ :

- ' MAÇI KAZANAMAMAMIZIN EN ÖNEMLİ NEDENİ , HAKEM

GÖÇEK ' İN SEYİRCİNİN ETKİSİNDE KALMASI OLDU '

- ' TFF VE MHK ' NİN HAKEMLERE ÖZGÜVEN AŞILAMASINI

BEKLİYORUZ '

-ASBAŞKAN BALTACI :

- ' BEŞİKTAŞ ' IN NEREDEYSE SAMSUN FACİASININ

EŞİĞİNDEN DÖNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM '

İSTANBUL ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli , Fenerbahçe karşısında kaybetmelerinin nedenini hakem Hüseyin Göçek ' in etki altında kalmasına bağladı .

Keçeli , maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada , bugün ligin kaderini etkileyecek bir karşılaşmayı kaybettiklerini belirterek , ' İlk yarı iyi oynamadık , ama ikinci yarı maçı kazanacak kadar iyiydik . Kazanamamamızın en önemli nedeni , maçı yöneten Hüseyin Göçek ' in seyircinin etkisinde kalması ve geçen hafta yaşananlar oldu . Net bir penaltımızı vermedi . Adaletli davranmadı . Ayrıca penaltı atılmadan önce de penaltı noktası komik bir şekilde kazındı . Kazanacağımız bir maçı kaybettik ' diye konuştu .

Hakem hatalarının üst üste Beşiktaş ' ın aleyhine oluşmasının geçen haftaki açıklamalarının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyleyen Keçeli , şöyle devam etti :

' Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ' nun hakemlere özgüven aşılamasını bekliyoruz . Bir pozisyonumuz net penaltıydı . Ayrıca attığımız penaltı öncesinde de atış noktası kazıldı . Kartlar konusunda da hakem seyircinin baskısı altında kaldı . İbrahim Toraman ' ı da seyircinin baskısı nedeniyle attı . Trabzonspor maçında 2 puan kaybetmiştik . Bugün de maçın gidişatına hakem damgasını vurdu . '

-BALTACI : ' SAMSUN FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNDÜK ' -

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Engin Baltacı , Fenerbahçe maçında neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüklerini söyledi .

Baltacı , ' Ligin zirvesinin nasıl geliştiğine ilişkin planları olan gerilim baronları var ve bir oyunu sahneye koyuyorlar ' dedi .

Trabzonspor maçıyla başlayan , hafta içinde gelişen olayların kişiye özel konulara girdiğini ve futbol ortamının gerildiğini ifade eden Baltacı , ' Hakem hataları olabilir . Ama bizim aradığımız standarttır . Bugünkü maçın hakemi de hata yapabilir . Ama standardına göre davranmalıydı . Beşiktaş ' ın neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüğünü düşünüyorum . Vakur durmamız uysal koyun olduğumuzu göstermez ' değerlendirmesini yaptı .

( BÜL-ERC-ÇET-KİB-BER )

18 . 04 . 2010 22 : 33 : 26