Derbi Maçın Ardından

-DERBİ MAÇIN ARDINDAN -FENERBAHÇE YENİLGİSİYLE 57 PUANDA KALAN BEŞİKTAŞ, LİDER BURSASPOR'UN 8 PUAN GERİSİNE DÜŞÜP ŞAMPİYONLUK UMUTLARINI MUCİZELERE BI

 

-DERBİ MAÇIN ARDINDAN

-FENERBAHÇE YENİLGİSİYLE 57 PUANDA KALAN BEŞİKTAŞ ,

LİDER BURSASPOR ' UN 8 PUAN GERİSİNE DÜŞÜP ŞAMPİYONLUK

UMUTLARINI MUCİZELERE BIRAKTI

-3 MAÇTIR KAZANAMAYAN SİYAH-BEYAZLILAR , BU SÜRE İÇİNDE

7 PUAN YİTİRDİ

-KARŞILAŞMANIN 58 . DAKİKASINDA BOBO ' NUN CEZA ALANINA

GİRERKEN , LUGANO ' NUN YATARAK ALDIĞI TOPTA , SİYAH-BEYAZLI

FUTBOLCULAR PENALTI İTİRAZINDA BULUNDU

-SİYAH-BEYAZLILAR 66 . DAKİKRADA BOBO İLE PENALTI ATIŞINDAN

YARARLANAMAZKEN , FENERBAHÇELİ BILICA , ATIŞ ÖNCESİ PENALTI

NOKTASINI KRAMPONLARIYLA ÇUKURLAŞTIRDI

-İKİ KIRMIZI KART SONUCU BEŞİKTAŞ , MAÇI 9 KİŞİ TAMAMLADI

İSTANBUL ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de sezonun son derbi maçında Fenerbahçe ' ye 1-0 mağlup olan Beşiktaş , şampiyonluk umutlarını da mucizelere bıraktı .

Son 4 haftaya girilirken 57 puanda kalan siyah-beyazlılar , 65 puanla lider durumda bulunan Bursaspor ' un 8 puan gerisine düştü . İkinci sıradaki Fenerbahçe ' nin 7 , 3 . sıradaki Galatasaray ' ın da 3 puan arkasında olan Beşiktaş ' ın , şampiyonluk şansı da adeta mucizelere kaldı .

-SON 3 MAÇTA 7 PUAN YİTİRDİ-

Son galibiyetini 27 . haftadaki Eskişehirspor maçında 3-2 ' lik skorla alan Beşiktaş , daha sonra oynadığı 3 maçta galibiyet yüzü göremedi ve toplam 7 puan yitirdi .

Ankaragücü ve Trabzonspor ile golsüz berabere kalan siyah-beyazlılar , bu akşam da Fenerbahçe ' ye yenildi .

' Kara Kartallar ' , son 3 maçında gol atmayı da başaramadı .

Beşiktaş , ligde Gaziantepspor maçının ardından 8 hafta sonra mağlup oldu .

-PENALTI İTİRAZLARI-

Karşılaşmanın 58 . dakikasında Bobo ' nun ceza alanına girerken , Lugano ' nun yatarak aldığı topta , siyah-beyazlı futbolcular penaltı itirazında bulundu .

Futbolcuların Lugano ' nun topu elle aldığı yönünde yaptığı itiraza karşılık hakem Hüseyin Göçek ' devam ' kararı verdi .

Beşiktaşlı futbolcular geçen hafta da Trabzonspor maçının son dakikalarında Egemen ' in topu elle aldığı yönünde itirazda bulunmuş , ancak o pozisyonda da penaltı kararı çıkmamıştı .

-BOBO , PENALTI ATIŞINDAN YARARLANAMADI-

Karşılaşmanın 65 . dakikasında ceza alanı içinde Bilica , Uğur ' a kontrolsüz girince hakem Hüseyin Göçek , bu kez penaltı noktasını gösterdi .

Ancak Bobo ' nun 66 . dakikada kullandığı penaltı atışını Volkan uzanarak kurtarınca , siyah-beyazlılar bir golden oldu .

Bobo , böylece 12 . golüne imza atarak , Türkiye ' deki lig kariyinde bir sezonda en fazla gol atma şansını da yitirdi .

-BILICA , PENALTI NOKTASINI ÇUKURLAŞTIRDI-

Beşiktaş ' ın penaltı atışından önce Fenerbahçe ' nin Brezilyalı futbolcusu Bilica , penaltı atış noktasını kramponlarıyla çukurlaştırdı .

Bobo ' nun atışından önce penaltı noktasına giden Bilica , beyaz noktayı çukurlaştırarak , Beşiktaşlı futbolcunun iyi vuruş yapmasına engel olmaya çalıştı .

-BEŞİKTAŞ 9 KİŞİ TAMAMLADI-

Beşiktaş ' ta karşılaşmanın 88 . dakikasında Fabian Ernst , 90 3 . dakikada da İbrahim Toraman kırmızı kart görünce , siyah-beyazlılar karşılaşmayı 9 kişi tamamladı .

Maçın son dakikalarında sahada gerginlikler yaşanırken iki takım futbolcuları da zaman zaman birbirleriyle tartıştı .

Alman futbolcu Ernst , ligin ilk yarısındaki Kasımpaşa karşılaşmasında da kırmızı kart görmüştü .

( BÜL-ÇET-KİB-BER )

18 . 04 . 2010 21 : 45 : 22