Wrc Türkiye Rallisi
-WRC TÜRKİYE RALLİSİ -GÜNÜN İLK ETABINDA KAZA YAPAN LATVALA: 'ARABADAN ÇIKAMADIK, SEYİRCİLER BİZİ YENİDEN YARIŞA DÖNDÜRDÜ' (FOTOĞRAFLI) İSTANBUL (-W
-WRC TÜRKİYE RALLİSİ
-GÜNÜN İLK ETABINDA KAZA YAPAN LATVALA :
' ARABADAN ÇIKAMADIK , SEYİRCİLER BİZİ
YENİDEN YARIŞA DÖNDÜRDÜ '
( FOTOĞRAFLI )
İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Dünya Ralli Şampiyonası ( WRC ) 6 . Türkiye Rallisi ' nin ikinci gün ilk etabında kaza yapan ve önemli zaman kaybına uğrayan BP Ford Abu Dhabi takımının Finlandiyalı pilotu Jarri Matti Latvala , yarışa seyircilerin yardımıyla devam edebildiklerini söyledi .
Kazanına ardından etapları hasarlı arabasıyla sürdüren Latvala , servis alanında yaptığı açıklamada , şunları söyledi :
' Henüz ilk bölümde kaygan bir yol vardı ve virajda araba kaymaya başladı . Aracın arkası yol kenarında toprağa çarptıktan sonra bir hendeğe devrildik . Arabanın çatısında ve kapılarda oluşan ezilme nedeniyle dışarı çıkamadık , ancak izleyiciler bize yardım etti . Aracı tekrar tekerleri üzerine çeviren izleyiciler , daha sonra da iterek yarışa dönmemizi sağladılar . Kalan bölüm için çok iyimser olduğumuzu söyleyemeyiz . '
BP Ford Abu Dhabi ekibinin bir diğer pilotu Mikko Hirvonen ise asfalt ve toprak karışık etaplarda ritim yakalamakta yaşadığı sıkıntıyı diye getirdi . Özelikle toprak etaplarda yolların çok taşlı olduğunu anlatan Hirvonen , kendisi adına zorlu bir yarış olduğunu vurguladı .
Diğer yandan , dünyanın en iyi asfalt ralli sürücüsü kabul edilen Citroen Total ekibinin şampiyon sürücüsü Sebastien Loeb de taşlardan şikayet eden bir diğer isim oldu . Loeb , toprak parkurlar için , ' Taşlar tüm yolun üzerinde . Etapları geçmek çok zor oldu ' ifadelerini kullandı .
Öte yandan , WRC Türkiye Rallisi ' ni genel klasman lideri olarak sürdüren Citroen Junior ekibi pilotu Sebastien Ogier ise günün ilk bölümüyle ilgili , ' Doğru lastik tercihi yaptığımızdan emin değilim , ama genel olarak bizim için iyi bir yarış oldu ' dedi .
( MFD-ÇET-KAN )
17 . 04 . 2010 15 : 12 : 59