Varşova'daki Törene 100 Bin Kişi Katıldı Varşova

-VARŞOVA'DAKİ TÖRENE 100 BİN KİŞİ KATILDI VARŞOVA (A.A) - 17.04.2010 - POLONYA'DA, RUSYA'YA GİDERKEN UÇAK KAZASINDA ÖLEN DEVLET BAŞKANI LECH KACZYSN

 

-VARŞOVA ' DAKİ TÖRENE 100 BİN KİŞİ KATILDI

VARŞOVA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Polonya ' da , Rusya ' ya giderken uçak kazasında ölen Devlet Başkanı Lech Kaczysnki dahil 96 kişi için başkent Varşova ' da cenaze töreni düzenlendi .

Ellerinde kırmızı-beyaz Polonya bayrakları ve omuzlarında siyah bandaj bulunan binlerce kişi , kazanın meydana geldiği yerel saatle 08 . 56 ' da ( TSİ 09 . 56 ) tüm ülkedeki kilise çanları ve acil durum sirenlerinin çalmasıyla birlikte başkentteki Saski Parkı ' na akın etmeye başladı .

Sovyetler Birliği döneminde , Rusya ' nın Smolensk kenti yakınlarındaki Katin Ormanı ' nda bulunan toplama kamplarında 1940 yılında 20 binden fazla Polonyalı ' nın katledilmesinin 70 . yıl dönümü nedeniyle Rusya ' ya giden , Devlet Başkanı Lech Kaczysnki ' nin de bulunduğu uçağın düşmesiyle hayatını kaybeden 96 kişi , başkent Varşova ' da yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı .

Kaczynski ' nin en büyük siyasi rakiplerinden biri olan Başbakan Donald Tusk , " Bu , onlar için yapabileceğimiz en iyi şey . Burada onları anmak için toplandık . Asla unutmayacağız " ifadelerini kullandı .

Kent merkezindeki törenin sona ermesinden sonra St . John ' s Katedralinde Kaczysnki ve eşi Maria için ayin düzenlendi .

Bu arada , aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ' in de bulunduğu birçok ülke liderinin katılımıyla Kaczynski ve eşi Maria ' nın cenazeleri yarın Krakow ' daki Wawel Katedralinde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek . Ancak İzlanda ' da yanardağdaki patlamadan dolayı oluşan kül bulutlarının uçaklara yönelik oluşturduğu tehdit yüzünden liderlerin cenaze törenine katılımı kesinlik kazanmamış bulunuyor .

17 . 04 . 2010 18 : 58 : 05