Thk Nazilli Şubesi'nden Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi Model Uçak Kurslarına kesintisiz olarak devam ediyor. Nazilli Anadolu Lisesi'nde açılan kursa ilk etapta katılan 28 öğrenci sertifikalarını almaya hak kazandı.

Thk Nazilli Şubesi'nden Model Uçak Kursu
Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi havacılığın sevdirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda THK Nazilli Şubesi tarafından öğrencilere yönelik olarak başlatılan Model Uçak Kursları da her hafta sürüyor.
Kurslarla ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz; "Öğrencilere yönelik olarak başlatılan model uçak kursunda ilk etapta başlangıç modeli olarak bilinen Ata Model uçaklarının yapımını öğretiyoruz. 1 hafta süren kurs sonrasında çocuklarımız bu modeli başarı ile yapabiliyorlar. Bu kurslarımızda hiçbir ücret talep etmiyoruz. Daha sonra isteyenler tekâmül kurslarına devam ediyor. Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi'nde süren eğitimlerle Planör, Paraşüt, Yelkenkanat ve Balon Kursları alabiliyorlar" dedi.
Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi Model Uçak Eğitmeni Remzi Ulus, yaptığı konuşmada; "Kursumuza bu dönemde 28 öğrenci katılarak sertifika almayı hak etmişlerdir. THK Nazilli Şubesi olarak açtığımız bu Model Başlangıç Kursuna katılan öğrencilerimiz okul sonrası dinlenme saatlerinden feragat ederek kursumuza katılarak bilgi ve el berecilerini arttırdılar. Kursumuza katılan öğrencilere yaptıkları Model uçakların malzemelerini THK olarak biz veriyoruz ve öğrenciler yaptıkları Model Uçaklarını evlerine götürüyorlar. "Biz halkımızı model uçak kurslarımız başta olmak kaydı ile diğer tüm kurslarımıza davet ediyoruz. Türk havacılığının geliştirilmesi ve sevdirilmesinde bu kursların önemli bir misyon üstlendiğine inanıyorum" dedi.
Nazilli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oktay Tanrıöver; "Bu kursu hem hobi anlamında hem de zevk alınması anlamında verimli bir kurs. Bu çalışmadan dolayı, Remzi Hoca'ya ve THK Nazilli Şubesine teşekkür ediyoruz. Ayrıca gençlerin havacılığı sevdirilmesi anlamında güzel bir çalışma; bu kadar yoğun talep olacağını tahmin etmemiştik, 30'ar kişilik açabildiğimiz kursa 120 öğrencimizin daha kurs talebi var. Bu kurs sonunda belki de ileri de Pilot olabilecek ve bunu zevkle yapabilecek öğrencilerimiz çıkacak. Kursa katılan ve başarıyla bitiren öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.