Potada Derbi Maçtan Notlar

-POTADA DERBİ MAÇTAN NOTLAR -BEŞİKTAŞ COLA TURKA'DA NEWLEY SÜRPRİZİ -PARASINI ALAMADIĞI İÇİN TAKIMDAN AYRILAN NEWLEY, İTALYAN TAKIMINA TRANSFERİ GERÇE

 

-POTADA DERBİ MAÇTAN NOTLAR

-BEŞİKTAŞ COLA TURKA ' DA NEWLEY SÜRPRİZİ

-PARASINI ALAMADIĞI İÇİN TAKIMDAN AYRILAN NEWLEY ,

İTALYAN TAKIMINA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEYİNCE GERİ

DÖNDÜ VE GALATASLARAY CAFE CROWN MAÇINDA KADRODA

YER ALDI

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YALÇIN :

' YENİ MENAJERİ NEWLEY ' İ ARMANİ JEANS MİLANO ' YA

SATMIŞ . ANCAK PARASINI YATIRDIK VE OYUNCU BURADA

KALDI '

-GALATASARAY CAFE CROWN ' DA SAKATLIĞI BULUNAN

WASHINGTON DA KADRODA YER ALDI

İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Beko Basketbol Ligi ' nde Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka arasında yapılan derbi maç öncesinde , siyah-beyazlılarda Brad Newley sürprizi yaşandı .

Beşiktaş Cola Turka ' da 2 aylık parasını alamadığı için takımdan ayrılan ve İtalya ' nın Armani Jeans Milano takımıyla anlaşan Newley ' in , parası yatırılınca , FIBA ' nın bu transfere izin vermediği ve oyuncunun takımda kaldığı öğrenildi .

Takımla 2 gündür idmanlara çıkmayan ve uçağa binmek için havalimanına giden Newley ' in , yaşanan gelişmelerin ardından uçağını iptal ettirip , geri döndüğü bildirildi .

Takımla son idmanlara katılmayan Newley , bugün yapılan derbi maç öncesi takımla birlikte ısınmaya çıktı .

-YALÇIN : ' NEWLEY ' İ MENAJERİ SATMIŞ ' -

Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın , Newley ' in yeni bir menajerle anlaştığını belirterek , ' Newley ' i yeni menajeri Armoni Jeans Milano ' ya satmış . Ancak parasını yatırdık ve oyuncu burada kaldı ' dedi .

Yalçın , maç öncesi yaptığı açıklamada , oyuncunun kontratında ödemelerde 1 ay gecikmenin olabileceğinin yazılı olduğunu vurgulayarak , ' Sözleşmede ' 1 ay gecikmenin ardından menajerinin kulübe 10 gün içinde yazı göndermesi gerektiği ' yazıyor . Bize böyle bir yazı gelmedi . Menajeri bu oyuncuyu Milano ' ya satmış . Ben de hem Milano ' ya hem de FIBA ' ya ' Newley bizim oyuncumuz . Ekonomik kriz var , 2 aylık bir gecikme oldu , ama parasını yatırdık ' diye yazı gönderdim . Aslında kontratına göre 13 günlük bir gecikme söz konusu . Milano hemen oyuncunun sözleşmesini iptal etti ' diye konuştu .

Menajerinin kendisine ' Sizde play-off ' lara kadar 3 maç daha oynasın , sonra gitsin , para istemiyoruz ' diye teklifle geldiğini anlatan Şeref Yalçın , ' Menajerine böyle bir şeyin olamayacağını söyledim . Newley sezon sonuna kadar bizim oyuncumuzdur ' şeklinde konuştu .

Bu arada , Beşiktaş Cola Turka ' da sakatlığı bulunan Marque Perry karşılaşmada forma giyemedi .

-KASIĞINDA YIRTIK OLAN WASHİNGTON , KADROYA ALINDI-

Galatasaray Cafe Crown ' da kasığında 2 santim yırtık olduğu belirtilen Darius Washington , derbi maçta kadroda yer aldı .

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ABD ' li oyuncunun yırtığa rağmen oynamayı çok istediği bildirildi .

-GALATASARAYLI TARAFTARLARIN İLGİSİ AZ OLDU-

Basketbolda yapılan derbi maça Galatasaraylı taraftarların ilgisi az oldu .

Abdi İpekçi Spor Salonu ' nda büyük boşluklar göze çarparken , sadece bir tribünde yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftar takımlarını destekledi .

Öte yandan , derbilerde ' 3 Büyükler ' arasındaki anlaşmaya göre , konuk ekip Beşiktaş ' ın seyircisi salonda yer alamadı .

( CAY-ÇET-KAN )

17 . 04 . 2010 13 : 06 : 12