Nilüfer'de Kutlu Doğum Coşkusu

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlanıyor.

Nilüfer'de Kutlu Doğum Coşkusu
  14-20 Nisan 2010 tarihleri arasında ülke çapında ve bazı dış ülkelerde kutlanan Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri Nilüfer ilçesinde de devam ediyor . Nilüfer Müftülüğü , Türkiye Diyanet Vakfı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçedeki ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı . Ödül töreninde konuşan Nilüfer Müftüsü Faruk Arvas , ilçede 8 ' incisi düzenlenen bu yarışmaya 14 liseden 62 , 24 ilköğretim okullarından 120 kompozisyonun katıldığını belirterek , " 2010 Kur ' an Yılı ve Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz faaliyetlerle , gençlerimize , Kur ' an-ı kerimi anlayıp ona göre yaşamanın , yüce Peygamberimizi sevip , onun ahlakı ile ahlaklanmanın ehemmiyetini kavratmayı hedefliyoruz " dedi .
Liseler arası yarışmada birinciliği Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Leyla Çetin , ikinciliği Özel Milike Pınar Anadolu Lisesi öğrencisi Yüksel Diken , üçüncülüğü Milli Piyango Lisesi öğrencisi Hazal Oğluoğlu kazandı . İlköğretim 2 . kademede okuyan öğrenciler arası yapılan kompozisyon yarışmasında birinciliği Canaydın İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Altun , ikinciliği Hazinedaroğlu Özkan İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Kazandı , üçüncülüğü de Özel Melike Pınar İlköğretim Okulu Öğrencisi Aslınur Yetim kazandı . Her iki kategorilerinin birincilerine birer dizüstü bilgisayar , ikincilere 700 lira , üçüncülere 500 lira TL ve Diyanet yayınlarınından kitap seti hediye edildi . Ayrıca 4†" 10 arasında dereceye girenlere 80 TL ve kitap seti dağıtıldı .
Ayrıca bugün ve yarın Akçalar , Görükle , Gölyazı ve Yolçatı köylerinde açık havada mevlit ve ilahiler okunup , halka etli pilav ikram edilecek . Pazartesi günü ise Fethiye Kültür Merkezinde emekli öğretim üyesi A . Lütfi Kazancı tarafından " Kur ' an ve Harzeri Muhammed " konulu konferans verilecek . Hafta boyunca müftülük heyeti mülki amirlerle esnafı gezip , cezaevi ve hastaneleri ziyaret edecek .