Köy Enstitüleri'nin Kuruluş Yıldönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi ve eğitimci ve Avukat İlhan Çınar, 17 Nisan 1940 yılında kurulan ve 1954 yılında kapatılan Köy Enstitüleri'nin kapatılmasının hata olduğunu söyledi.

Köy Enstitüleri'nin Kuruluş Yıldönümü
  Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi , eğitimci Avukat İlhan Çınar , Köy Enstitüleri ' nin kapatıldıktan sonra adının öğretmen okulları olarak değiştirildiğini belirterek , " Köy Enstitüleri ülkeye öğretmenler yetiştirmiştir . Burada okuyan öğrenciler , okullarının içindeki atelyeleri ve kalacakları yurtları kendileri yapmıştır . Köy Enstitüleri kapandıktan sonra öğretmen okulu adı altında eğitim devam etmiştir . Ancak bana göre , istenilen verim yakalanamamıştır " diye konuştu .
SAVAŞTAN ÇIKMIŞ BİR ÜLKEYE ÇOK ŞEY KATTI
17 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi ' ni bitirerek avukat olduğunu anlatan
İlhan Çınar , 1954 yılında dönemin hükümeti tarafından Köy Enstitüleri ' nin talihsiz bir şekilde kapatıldığını hatırlatarak , " Köy Enstitüleri açık olsaydı , şu an Türkiye , okuma yazma oranını tamamlamış , ilerlemiş ve gelişmiş ülke olacaktı " dedi .
KÖY ENSTİTÜLERİ MEZUNLARI İLE TOPLANTI
Afyonkarahisar ' da Köy Enstitüleri ' nden mezun olanlarla kuruluş yıldönümünde toplandıklarını da sözlerine ekleyen İlhan Çınar , 17 mezunun biraraya geldiğinde anılardan sözedildiğini anlattı . Çınar , " Yılda bir kez de olsa , Köy Enstitüleri ' ni bitirip yıllarca öğretmenlik , sağlık görevlisi ve çeşitli görevlerde bulunanların biraraya gelerek eski günleri anıyor " diye konuştu .