Kadıköy'de Derbi Heyecanı İstanbul

-KADIKÖY'DE DERBİ HEYECANI İSTANBUL (A.A) - 17.04.2010 - TURKCELL SÜPER LİG'DE 2009-2010 SEZONUNUN SON DERBİSİNDE EZELİ RAKİPLER FENERBAHÇE İLE BEŞİK

 

-KADIKÖY ' DE DERBİ HEYECANI

İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de 2009-2010 sezonunun son derbisinde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş , yarın Kadıköy ' de karşı karşıya gelecek .

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda saat 19 . 00 ' da başlayacak ve Lig TV ' den naklen yayınlanacak maçı , hakem Hüseyin Göçek yönetecek .

Kariyerinde 2 . kez derbi maçta düdük çalacak Hüseyin Göçek ' in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Serkan Gençerler yapacak . Dev maçın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar .

Derbi maçın hakem gözlemciliğini Hamdi Kutval , Futbol Federasyonu temsilciliğini ise Orhan Kaya Tok ile Şükrü Kaplan üstlenecek .

Ezeli rakipler , derbi maçın hazırlıklarını bugün yapacakları basına kapalı antrenmanlarla tamamlayacak .

-FENERBAHÇE CEPHESİ-

Ligde son haftalardaki çıkışıyla şampiyonluk yarışında bir ara azalan umutlarını yeşerten Fenerbahçe , derbi maçtan da galibiyetle ayrılarak , lider Bursaspor ile arasındaki 1 puanlık farkı korumayı hedefliyor .

Son yıllarda ezeli rakiplerine karşı ligdeki derbi maçlarında galibiyet sayısında üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip , Kadıköy ' de büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçta mutlak galibiyeti amaçlıyor .

' Sarı Kanaryalar ' da derbi öncesi , sakatlıklarının ardından Uğur ve Cristian ' ın rehabilitasyon çalışmaları sürüyor . Sakatlıkları bulunan Bilica ile omuzunda sakatlığı olan ve dün akşam uzun bir aradan sonra takımla çalışan Gökhan Gönül ' ün , maçla ilgili durumlarına bugün ve yarın sabahki antrenmanlardan sonra karar verilecek .

-BEŞİKTAŞ CEPHESİ-

Ligde son 2 maçta golsüz berabere kalarak zirve yarışında ağır yara alan Beşiktaş , dünkü maçını kazanan lider Bursaspor ' un maç eksiğiyle 8 puan gerisinde bulunuyor .

Kadıköy ' de konuk olacağı Fenerbahçe ' nin ise 4 puan arkasında olan siyah-beyazlılar , derbi maçtan galip ayrılarak , şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımak amacında .

' Kara Kartallar ' da sakatlıkları süren Nihat , Tabata , Nobre , Ekrem ve Ramazan derbide forma giyemeyecek . Sakatlığı bulunan Yusuf ' un da oynama olasılığı az . Sakatlığı atlatan Ferrari takıma dönerken , İbrahim Toraman , Tello ve Holosko ' nun da derbide oynayabilecekleri bildirildi .

-OLASI 11 ' LER-

Derbi maça ezeli rakiplerin çıkması beklenen 11 ' leri şöyle :

Fenerbahçe : Volkan Demirel , Gökhan Gönül ( Bekir ) , Lugano , Bilica ( Deniz ) , Andre Santos , Mehmet Topuz , Selçuk , Emre , Özer , Alex , Güiza

Beşiktaş : Rüştü , İbrahim Toraman , Sivok , Ferrari , İbrahim Üzülmez , Fink , Ernst , Uğur , Serdar , Tello , Bobo

17 . 04 . 2010 12 : 21 : 49