Hasankeyf Gönüllüleri Umutlandı

Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'in Ilısu Barajı suları altında kalmaması için yıllardır mücadelesi veren Hasankeyf Gönüllüleri Derneği, dış kredi sağlayacak iki yabancı konsorsiyumumun baraj yapımından geri çekilmesinden sonra baraj yapımına finansman sağlaması beklenen Türk bankalarının da çevre duyarlılığına dikkat çekmesini büyük memnuniyetle

  Batman ' ın antik ilçesi Hasankeyf ' in Ilısu Barajı suları altında kalmaması için yıllardır mücadelesi veren Hasankeyf Gönüllüleri Derneği , dış kredi sağlayacak iki yabancı konsorsiyumumun baraj yapımından geri çekilmesinden sonra baraj yapımına finansman sağlaması beklenen Türk bankalarının da çevre duyarlılığına dikkat çekmesini büyük memnuniyetle karşıladı .
Hasankeyf Gönüllüleri Derneği 2 . Başkanı Recep Kavuş , doğal , kültürel ve sosyal açıdan sorunlu olan Ilısu Baraj projesinden şu ana kadar dış kredi elde etmek için oluşturulan iki konsorsiyumun geri çekildiğini belirterek , " Hükümetin , ' Finansal eksikliğin giderilmesi amacıyla üç Türk bankası ile anlaşma yapılmıştır ' açıklamasına rağmen söz konusu bankalar açıklamaya bu güne kadar hep sessiz kalmışlardır " dedi .
Garanti Bank , Akbank ve Halkbank ' tan gerekli kredinin temin edileceğinin bildirilmesi üzerine haberi doğrulamak için defalarca ilgili bankalardan bilgi edinmek için çaba sarf ettiklerini belirten Kavuş , " Öncelikle bankalara 4982 sayılı bilgi edinme yasası gereği konuya açıklık getirilmesine ilişkin yazı yazılmış ve konuya ilişkin 2 kez basın açıklaması yapılmıştır . Bankalara karşı kampanyalar çerçevesinde afişler hazırlandı . Toplanan binlerce imza ilgili bankalara gönderildi . Ancak şimdiye kadar herhangi
bir bankalarca herhangi bir cevap verilmemiştir . Akbank yönetim kurulu üyesi Sayın Suzan Sabancı Dinçer ilk kez sessizliklerini bozarak Ilısu Barajı konusunda görüşlerini bildirmişlerdir . Sayın Sabancı ' nın ' Ilısu Barajı tipi örnekler sadece ekonomik değil çevreye zarar vermesi gibi önemli sorunları varsa bizim gibi büyük grupların kredi vereceğini sanmıyorum ' şeklinde basında yer alan açıklamalarını olumlu buluyoruz " diye konuştu .