Erivan sınırı erken açılacak mı?

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "Ankara-Erivan yakınlaşmasıyla ilgili bir karara vardıkları ve bu kararı uygun buldukları bir zamanda açıklayacakları" yönündeki açıklamasından sonra, dün Erivan'dan bir açıklama daha geldi İktidardaki Cumhuriyet Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Galust Sahakyan, Türkiye-Ermenistan sınırının protokoller

Erivan sınırı erken açılacak mı?
  Ermenilerin Resmi Radyosu ' nun yaptığı habere gö ; re Sahakyan , &ldquo ; Bazı ilerlemeler var . Ç ; ü ; nkü ; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Tü ; rkiye-Ermenistan sü ; recinin sadece Tü ; rkiye ve Ermenistan ' ı ilgilendirdiğini sö ; yledi . Benim fikrime gö ; re Tü ; rkiye-Ermenistan sınırı aç ; ılacak ' ifadesi kullanıldı .

Sahakyan , Cumhurbaşkanı Sarkisyan ' ın Washington ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak niteleyerek , ziyaret sırasında Ermenistan aç ; ısından ö ; nemli ilerlemeler kaydedildiğini iddia etti .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan , ABD ' nin başkenti Washington ' da bir araya gelerek , 1 . 5 saat gö ; rü ; şmü ; ştü ; .

Başbakan Erdoğan Azeri şartını koyuyor

Gö ; rü ; şmenin ardından gazetecilere aç ; ıklama yapan Başbakan Erdoğan , ' Tü ; rkiye-Ermenistan sınırları aç ; ılabilecek mi ' sorusuna , ' İsviç ; re ' de , Zü ; rih ' te yapılan toplantıda , orada imzalanan metinde ö ; n koşulsuz ifadesinin yanında ç ; ok ö ; nemli bir ifade var . Bö ; lgesel barışı tesis etmek . Bu bö ; lgesel barışı tesiste , Azerbaycan ' ı bir kenara itebilir misiniz? Azerbaycan da bu bö ; lgesel barışın ö ; nemli bir unsuru . Dolayısıyla Azerbaycan-Ermenistan arasındaki ihtilafın ç ; ö ; zü ; lmesi , tarafların bir mutabakata varması gerek . Azerbaycan-Ermenistan kapısının aç ; ılmasını ve bunun da bizim kapıların aç ; ılmasına vesile olacağını gö ; rmemiz lazım ' yanıtını vermişti .

Başbakan Erdoğan , ' Her şeyden ö ; nce Tü ; rkiye-Ermenistan kapısı niç ; in kapanmıştır? Bunu bir kenara koyamayız . Yani 1993 ' te bu kapı neden kapandı? Ermenistan-Azerbaycan arasında meydana gelen olaylar , bu arada işgaller sebebiyle kapandı . Şimdi bunun aç ; ılabilmesi şü ; phesiz ki oradaki mutabakatın sağlanması ve orada bir barış zemininin oluşmasıyla dü ; zelir diye dü ; şü ; nü ; yoruz ' ifadesini vermişti .

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise , Ermenistan ' ın tutumunun geç ; miştekiyle aynı olduğunu iddia etmişti .