Erdoğan'ın Edebiyatçılarla Buluşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın edebiyatçılarla bir araya geldiği toplantı sona ererken, katılımcılar çıkışta kısa açıklamalarda bulundu.

  Toplantıya davet edilen 56 edebiyatçının bir bölümü , mazeret bildirerek buluşmaya katılmadı . Başbakanlık Çalışma Ofisi ' ndeki toplantıda Ayşe Kulin , Elif Şafak , Mario Levi , Alev Alatlı , Altan Tan , Ümit Fırat , Doğan Hızlan , Bejan Matur , İskender Pala , Etyen Mahçupyan ve Hilmi Yavuz ' un da aralarında bulunduğu yazarlar hazır bulundu . Toplantıdan erken ayrılan Mario Levi , bir çok konunun ele alındığını belirterek , " Ben Sayın Başbakan ' a özellikle başıma gelen bir olayı anlattım . 2007 yılında vatandaşlıktan
çıkartılmıştım . Çıkarılma sebebim de askerliği yapmamam ile ilgili bir suçtandı . Ancak daha sonra hatadan dönüldü ve bu durum düzeltildi . Tabi bu süreçte yaşadığım sorunları anlattım Sayın Başbakan ' a ve bir öneride bulundum . Acaba ne zaman bir azınlık mensubu bir müsteşar veya bir bürokrat olacak diye sordum " dedi .
Alev Alatlı , toplantının çok yararlı olduğunu söyledi . Bazı konularda ilginç görüşler ortaya atıldığını belirten Alatlı , " Bence burada önemli olan kimlikler değildir . Ülkede bir kavram dağınıklığı vardır ve bu , insanlara anlatılmalıdır . Etniğe dayalı düşüncelerin konuşulması , ülkeyi ortak meselelerin konuşulmasından uzaklaştırıyor . Ortak bir kültürün olmasından bahsediyorum . Kadın hakları da tüm insanlar için ortak bir öğedir . Bunu söylemek istiyorum " diye konuştu .
Altan Tan ise " Herkes söylemek istediğini Sayın Başbakan ' a söyledi . Bence bu açılım projesi devam etmelidir . Herkesimden insan bu projeye dahil edilmelidir " ifadelerini kullandı .
Ümit Fırat da , toplantıda her kesimden yazarların yer aldığını söyledi . Fırat , " Şu an zor bir süreçten geçiliyor . Bunun için zaman gerekiyor ve toplumun tüm kesimlerinin bu ortak paydada birleşmesi için ikna edilmesi gerekiyor " açıklamasında bulundu .