Eğitim Sen'den Ankara'da Miting Ankara

-EĞİTİM SEN'DEN ANKARA'DA MİTİNG ANKARA (A.A) - 17.04.2010 - EĞİTİM SEN, 'DEMOKRATİK, KAMUSAL, PARASIZ, NİTELİKLİ EĞİTİM; ÖRGÜTLÜ, GÜVENCELİ ÇALIŞM-

 

-EĞİTİM SEN ' DEN ANKARA ' DA MİTİNG

ANKARA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Eğitim Sen , ' demokratik , kamusal , parasız , nitelikli eğitim ; örgütlü , güvenceli çalışma hakkı ve demokratik yaşam ' talebiyle , Ankara ' da miting düzenledi .

Türkiye ' nin farklı illerinden otobüslerle Ankara ' ya gelerek , Kurtuluş Parkı ' nda toplanan Eğitim Sen ' liler , Ziya Gökalp Caddesi ' nden Kızılay ' a doğru yürüyüşe geçti .

Çeşitli sivil toplum kuruluşları , siyasi parti ve sendikaların da destek verdiği miting nedeniyle araç trafiğine kapatılan caddedeki yürüyüş boyunca , Türkçe ve Kürtçe şarkılar çalındı , sloganlar atıldı .

Yürüyüş , Selanik Caddesi girişinde sona erdi . Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç , ' Hükümet , önceki hükümetlerin izinden giderek , eğitimi ticarileştirip , neredeyse tamamen paralı hale getirdi " dedi .

Hükümetin eğitime kaynak olmadığını söylediğini iddia eden Kılıç , ' eğitime bulunamayan kaynağın sermayeye bulunduğunu ' ileri sürdü , dershanelerin çeşitli teşviklerle özel okula dönüştürülmesi önerisini eleştirdi .

Grev hakkının olmadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini dile getiren Kılıç , ' Anayasa paketinde eğitim , sağlık , yani vatandaşların en temel hakları güvence altına alınmıyor . Yine yok sayılıyoruz . Yine yokluğa , yoksulluğa mahkum ediliyoruz . Böyle bir anayasa değişiklik taslağını kabul etmemiz mümkün değil ' diye konuştu .

KESK Genel Başkanı Sami Evren de TBMM ' de 18 Nisan Pazartesi günü Anayasa değişikliği görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak , ' İktidarla muhalefet uzlaşır mı uzlaşmaz mı bilmiyoruz . Şayet bu ülkenin demokratikleşmesini istiyorlarsa , uzlaşacakları kesim , kamu emekçileridir , işçi sınıfıdır , Alevilerdir , Kürtlerdir ' diye konuştu .

Mevcut Anayasa ' nın , demokrasiyle , insan haklarıyla , örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerle dolu olduğunu ileri süren Evren , değişiklik paketinin de isteklerini tam olarak yansıtmadığını söyledi .

Bu arada , yapılan konuşmaların ardından sona eren miting sırasında alınan yoğun güvenlik önlemlerine , bir polis helikopteri de havadan destek verdi .

17 . 04 . 2010 15 : 36 : 49