Dp Kütahya İl Başkanı Atile Palangalı:

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 17. yılında kendisini minnet ve rahmetle andıklarını bildirdi.

Dp Kütahya İl Başkanı Atile Palangalı:
  Palangalı , " Türkiye ' ye değişim yaşatan ve vizyon kazandıran Demokrat Parti ile birleşen Anavatan Partisi ' nin Kurucusu , Eski Başbakanlarımızdan ve Türkiye Cumhuriyetinin 8 . Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ' ı rahmetle anıyoruz " dedi .
Palangalı , Özal ' ın 17 . ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi : " 12 Eylül askeri darbesiyle demokrasinin askıya alınması sonrası Adalet Partisi ' nin ( AP ) kapatılmasından ve AP ' nin Genel Başkanı Süleyman Demirel ve birçok Adalet Partiliye ( AP ) siyasi yasak konulmasından sonra yeniden çok partili siyasete ve demokrasiye geçiş döneminde sağduyulu Türk seçmeni , Turgut Özal ' ın liderliğinde kurulan Anavatan Partisni ( ANAP ) , Adalet Partisi ' nin yani demokrat misyonun devamı olarak kabul etmiş , sağın temsilcisi olarak Türk milleti tarafından serbest seçimlerde iktidara getirilerek , genel başkanı Turgut Özal başbakan olmuştur . Özal ' ın başbakan olduğu dönemlerde yapılan icraatlarla Türkiye dışa açılma politikası ile dış dünyayla entegre olarak çok büyük değişimi başlatmıştır . Özal ' lı dönemlerde ülke otoyollarla tanışmış , teknolojide gelişmeler yaşamaya başlamış ve önemli kalkınma hamlelerine imza atmıştır . Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde de , Türkiye ' nin özellikle dış dünya ve Türki Cumhuriyetlerle ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır . Özal gerek başbakan ve gerekse Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyetinin 1983 ' den 1993 ' e kadar on yılında en çok adından söz edilen siyasetçisi ve devlet adamı olmuştur . İleriyi gören bir siyasetçi olan Özal , Türkiye ' ye vizyon kazandırmıştır . Bugün Özal ' ın hizmet zihniyeti ve vizyonu , mirası Demokrat Parti ' yle bütünleşen birbirinden değerli Özal sevdalılarıyla aynı heyecanla devam etmektedir . Bu duygu ve düşüncelerle 17 Nisan 1993 ' de aramızdan ayrılan merhum 8 . Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ' ı bir kere daha rahmet ve saygıyla anıyoruz . "