CHP'nin Anayasa değişiklik planı

CHP Meclis yönetimi, Pazartesi günü Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak olan Anayasa değişikliği için adeta seferberlik ilan etti.

  CHP Meclis yö ; netimi , Genel Kurul ' da pazartesi gü ; nü ; başlayacak Anayasa değişikliği gö ; rü ; şmeleri iç ; in adeta seferberlik ilan etti . CHP Grup Başkanvekilleri 8 maddelik mayın yasa tasarısının engellemeler nedeniyle 1 ayda ç ; ıktığını hatırlatarak &ldquo ; 8 madde 30 gü ; n sü ; rdü ; , 28 maddelik bu tasarı en az 100 gü ; n sü ; recek .

Ama biz bu sü ; reyi 150 ' ye uzattırmak iç ; in elimizden geleni yapacağız&rdquo ; dedi . CHP Grup Başkanvekili Hakkı Sü ; ha Okay , Anayasa değişikliği gö ; rü ; şmelerinin uzaması iç ; in her yolun deneneceğini sö ; yledi . Okay , &ldquo ; Her gü ; n grup ö ; nerisi vereceğiz . Nereden baksanız sü ; resi 2-3 saati bulacak . Her grup konuşacak . Karar yeter sayısı ve yoklama istenecek .

Her madde ü ; zerinde değişiklik ö ; nergeleri verilecek . Konuşmaları sonuna kadar zorlayacağız&rdquo ; dedi . CHP , 23 Nisan Ç ; ocuk Bayramı tatilini de hesaplayarak gö ; rü ; şmeleri en az 100 en fazla 150 gü ; ne yaymaya ç ; alışacak . Her gü ; n 30 milletvekilinin gece nö ; beti tutması da kararlaştırıldı .

CHP tü ; m bu ç ; abayı olası referandumun tarihinin , seç ; men katılım sayısının en aza indiği &ldquo ; yaz aylarını&rdquo ; atlatması iç ; in gö ; sterecek .

Anayasa muharebesini Şahin yö ; netecek

İktidar ile muhalefet arasında sert tartışmalara sahne olması beklenen Anayasa değişikliği gö ; rü ; şmelerini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yö ; netecek . Şa hin , CHP Lideri Baykal ' ın yinelediği ç ; ağrıya ilişkin soru ü ; zerine de , &ldquo ; Bu soruya herhalde sayın Başbakan cevap verir . Bu ç ; ağrının muhatabı ben değilim . Ama dü ; n bu konuda ' gö ; rü ; şseler ç ; ok iyi olur ' demiştim . Aynı kanaatteyim&rdquo ; dedi .