Çal'ın Su Kaderini Değiştirecek Proje

- Çal ilçesinde içme suyu ve sulama suyu projesi protokolü imzalandı.

Çal'ın Su Kaderini Değiştirecek Proje
  Çal ilçesinde incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Kaymakam Hakan Ezgi ' yi ziyaret ederek bilgi alırken , belediyede düzenlenen törende ise Çal ve beldelerini kapsayan içme suyu ve sulama suyu projesi ile ilgili protokol imzaladı . Törene Vali Yavuz Erkmen , Çal Kaymakamı Hakan Ezgi , İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilleri ve Çal İl Genel Meclisi üyeleri , Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz , Hançalar Belediye Başkanı Ethem Halaç , Selcen Belediye Başkanı Mehmet Atılsın , Akkent Belediye Başkanı Muharrem Kaya , Alfaklar Köyü Muhtarı Osman Atar ile vatandaşlar katıldı .
10 BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİ SULANACAK
Vali Yavuz Erkmen , projenin hayata geçirilmesi ile bölgede 100 yıllık içme suyu probleminin artık yaşanmayacağını ve sulama suyu sayesinde 10 bin dönüm tarım arazisinin sulanacağını söyledi . Vali Erkmen , teknik olarak bazı beldelerin proje kapsamına alınamadığını ancak o bölgeler için farklı projelerin uygulanabileceğini belirterek , bölgenin sulu tarıma geçmesi ile gelirini dörde katlayacağını bildirdi .
PROJE 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı de içme suyu için bin , sulama suyu için ise 2 bin tonluk havuz yapılacağını söyleyerek projeyi 1 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi .
Konuşmaların ardından Çal içme suyu ve sulama suyu protokolü Vali Yavuz Erkmen , Kaymakam Hakan Ezgi ve belediye başkanları tarafından imzalandı . Çal ilçesi , Hançalar , Selcen , Akkent beldeleri ve Alfaklar Köyü ' nü kapsayan proje kapsamında bu bölgenin içme suyu ve sulama suyu sorunu ortadan kalkacağı belirtildi .
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Çal İlçesinde vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Yavuz Erkmen , bu yıl faaliyete geçen Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile de görüştü .
Çal , Hançalar , Akkent ve Alfaklar tarım arazilerinin sulanmasını sağlayacak kapalı sistem sulama çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Erkmen , çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı . Vali Erkmen son olarak Yokuşbaşı Köyü ' nü ziyaret etti .