Biz De Varız Projesi Başladı

Evde eğitim alan öğrenciler için Karabük Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Karabük Halk Eğitim Merkezi, Safranbolu Kız Teknik Lisesi ve Evde Eğitim Öğretmenleri koordinasyonunda başlatılan Bizde Varız projesi start aldı

Biz De Varız Projesi Başladı
  Evde eğitim alan öğrenciler için Karabük Rehberlik ve Araştırma Merkezi , Karabük Halk Eğitim Merkezi , Safranbolu Kız Teknik Lisesi ve Evde Eğitim Öğretmenleri koordinasyonunda başlatılan Bizde Varız projesi start aldı .
Proje kapsamında evde eğitim alan 12 öğrenci , Safranbolu Kız Teknik Lisesi öğrencileri ile birlikte Karabük Halk Eğitim Merkezinde resim çalışmaları yapıyor . Projenin başlaması nedeniyle öğrencileri ziyaret eden Vali Nurullah Çakır , burada proje koordinatörü Kenan Aydoğdu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ' den bilgiler aldı .
Proje ile ilgili bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır , projenin Karabük ' e yakışan bir proje olduğunu ifade ederek , " Kız Meslek Lisesi öğrencilerimizi , korunmaya yönelik kesimlerden evlerinde eğitim alan engelli çocuklarımıza yönelik yaptıkları bu çalışmadan dolayı kutluyorum . Bu proje , karşılıklı olarak birinin eğitme yeteneğinin gelişmesi , diğerinin bulunmuş olduğu ortamdan başka bir ortama giderek , sanatla da bütünleştirilerek bir aktivitede bulunma projesidir . Resim öğretmenlerimizin öğrencileri ile birlikte katılım sağladığı ve 12 öğrencimizin katıldığı Karabük ' e yakışan bir projedir . Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde uygulanan ' Eğitim her engeli aşar ' adlı bir kampanya var . Bu kampanyanın iller ölçeğinde verimli kullanılması , bu kampanya ışığında oluşturulacak projelere ışık tutması için bildiğiniz gibi Özürlü Veri Tabanı projesini başlattık ve Nisan -Mayıs ayı sonu itibariyle projenin son değerlendirmesini yapacağız ve final raporunu yazacağız . Bu proje ile İlimizdeki özürlülerin durumu nedir bunu belirlemeyi hedefledik . Bu projemiz bildiğiniz gibi yine aynı kesimlere yönelik yürüttüğümüz ' Benim Gözümle İşte Hayat ' projesi ile birlikte Türkiye Bilişim Derneği tarafından ödüle de layık görüldü . Yine görme engellilerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinatörlüğünde İl Müftülüğümüzce din eğitimi ve Kur ' an eğitimi projesi geliştirildi ve uygulandı . Bunların yanında AcademiyTech firması ile birlikte engellilerimizin istihdamına yönelik bilişim kursları açmayı hedefliyoruz . Bununda altyapı çalışmaları devam ediyor . Bütün bu çalışmalarımız korunmaya yönelik yavrularımız içindir . Onları sevdiğimiz içindir . Bu anlamda bütün proje koordinatörlerimize ve emek sarf edenlere canı gönülden teşekkür ediyorum " dedi .