Azeri Milletvekili Rüstemhanlı'dan Sert Tepki

Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı diyor ki 'Karabağ sorunu hallolunmadıkça Ermenistan ile sınırları açmayız', ama Dışişleri Bakanı diyor ki 'bu artık bizim için ön şart değil'

  Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı , " Bir ülkenin cumhurbaşkanı diyor ki ' Karabağ sorunu hallolunmadıkça Ermenistan ile sınırları açmayız ' , ama Dışişleri Bakanı diyor ki ' bu artık bizim için ön şart değil ' . Gelip Azerbaycan Parlamentosu ' nda bir şey diyorlar . Gidip Amerika ' da görüşlerinde ayrı şeyi diyorlar . Bu tür siyaset olmaz , bu tür kardeşlik olmaz " dedi .
Amasya ' da " Türkiye Azerbaycan İlişkileri " adlı konferans veren Dünya Azerbaycanlılar Federasyonu Genel Başkanı ve Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı , Türkiye ' nin Ermenistan ile sürdürdüğü protokol süreci ve açılım konusundaki çekingelerini dile getirdi .
Milletvekili Rüstemhanlı , " Bir ülkenin Cumhurbaşkanı diyor ki ' Karabağ sorunu hallolunmadıkça Ermenistan ile sınırları açmayız ' , ama Dışişleri Bakanı diyor ki ' bu artık bizim için ön şart değil ' . Gelip Azerbaycan parlamentosunda bir şey diyorlar , gidip Amerika ' da görüşlerinde ayrı şeyi diyorlar . Bu tür siyaset olmaz ve bu tür kardeşlik olmaz . Eğer Türkiye bir adım geri çekilirse Ermeni ikinci adımı isteyecek , dünya ikinci adımı isteyecek . İki adım geri çekilse üçüncü adımı isteyecek . Bugün onu gördük .
Karabağ ' ı bir kenara koyalım . Ermenistan denilen ülke Türkiye ' nin toprak bütünlüğünü tanımıyor . Türkiye ' nin iddialarını tanımıyor . Soykırım iddiasından el çekmemiştir " diye konuştu .
Osmanlı İmparatorluğu ' nun Avrupa ülkelerinin tesiri ve etkisiyle zamanında Islahat adıyla uygulanan bugünkü açılımlara benzer politikalar nedeniyle parçalandığını iddia eden Azeri Milletvekili Rüstemhanlı , " Eğer Büyük Atatürk olmasaydı Türkiye yeryüzünden silinecekti . Bugün Türkiye Avrupa ' nın peşine düşüp kendi öz kardeşlerini unutursa , sahip olduğu büyük değerleri unutursa Avrupa Birliği tarafından küçük görülür , sonunda da birliğe alınmaz " şeklinde konuştu .
Konferansı Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ' nın eşi Azerbaycan Ticaret Bakan Yardımcısı Tenzile Rüstemhanlı , MHP Amasya İl Başkanı Fatih Coşar , Türk Ocağı Amasya Şubesi Başkanı Ahmet Zeytünlü ve çok sayıda Amasyalı izledi . Türk Ocağı Başkanı Zeytünlü aslen Amasyalı olan Tenzile Rüstemhanlı ' ya Amasya konulu tablo hediye etti .