Ankara'da Eğitim-sen'den Eylem

Ankara'da Eğitim-Sen, Anayasa değişiklik paketini ve paralı eğitimi düzenlediği eylemle protesto etti.

  Ziya Gökalp Caddesi ' nde düzenlenen eylemde Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç , alın teri için mücadele ettiklerini belirterek , " Siz bu ülkenin çocuklarının , öğrencilerinin , öğretmenlerinin , gençlerinin , kadınlarının , emekçilerinin geleceklerini kabus gibi örtmeye çalışıyorsunuz . Bu mücadele sadece bizim değil , herkesin mücadelesidir . Eğitim , okul öncesi eğitimden başlayarak paralı hale getirilmiştir . Siz bu ülkeye sorun yarattıkça , siz bu sorunları büyütmeye devam ettikçe , biz büyümeye devam
edeceğiz " şeklinde konuştu .
KESK Genel Başkanı Sami Evren ise , yıllardır emek mücadelesiyle özgürlük mücadelesini birbirinden ayırmadıklarını söyleyerek , " Bu ülkede demokrasi olmazsa , emeğin hak ve çıkarlarını korumak mümkün olmaz . Bu ülkede demokratik anayasa olmazsa , kamusal alan , kamu vicdanı , barınma ve sağlık güvencede olmaz . O meşhur anayasanın giriş bölümündeki değişmez maddeleri ırkçı yaklaşım oldukça , kardeşlik olmaz " şeklinde konuştu .
Protestolar sırasında bir grup Milli Eğitim Bakanlığı ' na doğru yürüyüşe geçti . Katılımın yoğun olduğu eylem olaysız sona erdi .