Adilcevaz'da Belediye Hizmetleri

Bitlis'in Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, belediyenin yaptığı hizmetlere herkesin sahip çıkması ve koruması gerektiğini belirterek, "Yapılan hizmetler şahsa değil umama yapılan hizmetlerdir" dedi

Adilcevaz'da Belediye Hizmetleri
  Bitlis ' in Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy , belediyenin yaptığı hizmetlere herkesin sahip çıkması ve koruması gerektiğini belirterek , " Yapılan hizmetler şahsa değil umama yapılan hizmetlerdir " dedi .
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Adnan Göksoy , görevde bulunduğu bir yıllık süreyi doldurduğunu söyledi . Gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını ifade eden Başkan Göksoy , " Bize İller Bankası ' ndan gelen pay düştü . Bu anlamda hizmet yapmakta sıkıntı çekiyoruz . Öyle ki son bir ayda personel aylığını dahi ödeyemedik . Ayrıca norm kadro alışındaki 2005-2006 yılındaki fazla personel alımı nedeniyle şu anda belediye olarak kilitlenmiş durumdayız " dedi .
" İKTİDAR PARTİSİNDEN OLMAM NEDENİYLE HALKIN BEKLENTİSİ ÇOK "
AK Parti ' den seçilmesinden dolayı halkın beklentisinin de fazla olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Göksoy , " Türkiye ' de artık taşlar yerine oturuyor . Geçmişte olduğu gibi benim belediyem senin belediyen anlayışı kalktı . Bizden olan bizden olmayan belediye anlayışı da kalktı . Geçmişte yapılan fonlarla belediyelere transfer edilen paralar da artık yasal çerçeve içerisine oturdu . Belediyeler artık kendi ayakları üzerinde durmak zorundalar . Halka hizmet ederken halktan da bir şeyler almak zorundalar ki ayakta durabilsin . Ama bizim ilçemizde ve bu yörede özellikle vatandaşımız hep devletten bekler oldu . Ben özellikle vatandaşımızın devletten bekler anlayışını hizmet edenin karşılığı vermesi anlayışına dönüşmesini bekliyorum . Herhangi bir hizmet alıyorsanız bu hizmet daimi ve sonsuz değildir , bunun bir bedeli vardır . Bu bedelinde hizmet alanlar tarafından ödenmesi gerekir . Bu anlayışa Türkiye olarak geçmek zorundayız , eğer geçmezsek belediyeyi bir aile bütçesi gibi düşünmeliyiz . Aile bütçesine ihtiyaç varsa , belediyenin de hizmet sunabilmesi için bütçeye ihtiyacı vardır " ifadelerini kullandı .
Belediyeye ait 80 ' e yakın iş yeri bulunduğunu ve kiracıların kiralarını ödemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Göksoy , " 2001 yılında yine benim dönemimde ve öncesinde yapılan 66 dükkanımız yıkım kararıyla karşı karşıyadır . Şu anda biz bunu Yargıtay ' a götürdük . Bu dükkanlar vatandaşın malı değil , devletin malıdır . Kullananlar bunların kirasını ödemek zorundadır . Ayrıca elimizde bulanan atıl vaziyetteki yerler vardır , bunların başında da belediyenin oteli geliyor . Dükkanlarımızın bir kısmının tapuları yoktur . Bunların tapu işlemlerini bir ay içerisinde bitireceğimizi düşünüyorum . Bunları da satıp halkımıza hizmet edeceğiz . Belediyemizin hamamı 2008 yılının sonuna kadar çalışıyordu , bu dönemde kiracı ile anlaşılamaması sonucu 60 bin TL ' ye yakın elektrik parası bizden kesilmiş . Biz bu kiracıyı tahliye edip parayı almaya çalışıyoruz " diye konuştu .
Belediyenin yaptığı hizmetleri vatandaşların koruması ve sahiplenmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Adnan Göksoy , " Yapılan hizmetler şahsa değil umama yapılan hizmetlerdir . Bunları da halkımız sahiplenip korursa daha güzel olur . Hizmetlerimiz devam edecek . Bu sene yapmayı planladığımız toplum merkezinin inşallah temeli atılacak . DSİ ile girişimlerimiz sonucunda şu anda Tosbağa Deresi kanalı yapılmaktadır . Çalağan Deresi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor . Biz belediye olarak Gülüstan Ovası Sulama Projesi ' ne sahipleniyoruz . Devlet yapmasa dahi biz DSİ ile birlikte yapmaya çalışıyoruz " şeklinde konuştu .