Van İnsan Hakları Kurulu Toplantısı

Van Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Halil Berk, bu aydan itibaren yeni bir uygulama başlattıklarını ifade ederek, "Gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimize de bu aydan itibaren toplantılarımıza alacağız" dedi

Van İnsan Hakları Kurulu Toplantısı
  Van Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Halil Berk , bu aydan itibaren yeni bir uygulama başlattıklarını ifade ederek , " Gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimize de bu aydan itibaren toplantılarımıza alacağız " dedi .
İl İnsan Hakları Kurulu , Vali Yardımcısı Halil Berk başkanlığında Vali Ali Paşa Toplantı Salonu ' nda yapıldı . Toplantıda bu ay Van ' ın insan haklarına en saygılı kurumu olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi seçildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Halil Berk , bu çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Peyami Battal ' a teşekkür belgesi verdi . Van Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Halil Berk , hedeflerinin insan hakları kurullarının etkinliğini artırmak ve Van ' da yaşayan insanların herhangi bir hak ihlaline maruz kalmadan yaşamlarını devam ettirmesini sağlamak olduğunu söyledi . İnsan Hakları Kurulu olarak oluşturdukları grupların çeşitli kurum ve okulları denetlediklerini belirten Vali Yardımcısı Halil Berk , " Bu denetimler her ay düzenli olarak habersiz bir şekilde yapıyorlar . Bunu bu ayda yaptık , bundan sonraki aylarda da yapmaya devam edeceğiz " dedi .
" BU AY EN SAYGILI KURUM OLARAK YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ' Nİ BELİRLEDİK "
Her ay ilde insan haklarına en saygılı kurumu belirlediklerini söyleyen Berk , " Her ay bir kurumumuz insan haklarına en saygılı kurum olarak seçiliyor . Kamu kurumlarını ziyaret ederek insan hakları konusunda neler yaptıklarını soruyoruz . Bu çalışmanın ardından en saygılı kurumu belirliyoruz . Bu ay en saygılı kurum olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi ' ni belirledik . Engelsiz bir üniversite amacıyla üniversitemizin engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar çok başarılı " dedi .
Toplantıda konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Peyami Battal ise , " Bu unvan bizi mutlu etti . Yapılan çalışmalarımızın dikkate alınması bizi onurlandırdı . Engelsiz bir üniversite projesi önemli . 2-3 ay önce yurt genelinde bir toplantı yapıldı . Burada Van ' ın yurt genelinde çok iyi bir yerde olduğunu gördük . Bundan sonra engelli öğrencilerin engelsiz hale gelmesi konusunda önemli çalışmalarımız var . Her insanın önünde bir engel var . Herkes bu insanlar için ellerinden geleni yapmalıdır . Üniversitemiz insan hakları konusunda çok duyarlı . İnsanların sorunlarının çözümü konusunda bütün kademelerde çalışanlara rahatlıkla ulaşabilecekleri bir güven ortamı oluşturuldu " diye konuştu .
" BU AYDAN İTİBAREN TOPLANTILARIMIZI ÖĞRENCİLERİMİZ DE TAKİP EDECEK "
Vali Yardımcı Berk , bu aydan itibaren yeni bir uygulama başlattıklarını ifade ederek , " Gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimize de bu aydan itibaren toplantılarımıza alacağız . İnsan hakları konusunda öğrencilerimizin de bilgilenmelerini arzu ediyoruz . Daha bilinçli , insan haklarını ihlal etmeyen veya belli bir konuma geldiklerinde insan hakları konusunda duyarlı yöneticiler yetişmesi açısından bundan sonra her toplantımıza 10 okuldan İnsan Hakları ve Demokrasi Kulübü ' nden sorumlu rehber öğrenmen ile birlikte bir kız , bir erkek öğrencimizi davet edeceğiz . Burada toplantı süresince bize eşlik edecekler . Buradaki amacımız hem yapılanların duyulması hem de bilinçli nesillerin gelecek kuşakların oluşturulması adına önemli bir adım diye düşünüyorum " dedi .
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti .