Talat'a destek verenlere protesto

Kıbrıs'a Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Mehmet Ali Talat'a destek veren partiler sivil toplum örgütleri temsilcileri, AKP'li Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın saldırıya uğramasını “Kıbrıs Türk demokrasisi için utanç” olarak nitelediler.

Talat'a destek verenlere protesto
 
CTP Basın Bü ; rosu ' ndan verilen bilgiye gö ; re , siyasi parti ve sivil toplum ö ; rgü ; tleri Ö ; zgan ' ın Tarım Bakanı Nazım Ç ; avuşoğlu , UBP İskele Milletvekili Ali Riza Usluer , Bü ; yü ; kkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen ve işadamı Halil Falyalı tarafından saldırıya uğradığını savunarak , saldırının meydana geldiği Tuzluca kavşağında basın toplantısıyla olayı protesto ettiler .
Toplantıya CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer ile Genel Sekreter Kutlay Erk , TDP Genel Sekreteri Esat Varoğlu , Ö ; RP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Bağdatlı ile BKP İskele İlç ; e yö ; neticileri ve partilerin diğer yetkilileri yanında , sivil toplum ö ; rgü ; tü ; temsilcilerinin de katıldığı bildirildi .
Basın toplantısında , &ldquo ; akrabalarını ziyaret amacıyla adada bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Ö ; zgan ' ın uğradığı saldırının Kıbrıs Tü ; rk demokrasisi iç ; in utanç ; olduğu&rdquo ; belirtildi .
Belediye başkanının seyahatine engel olarak gü ; zergâ ; hını değiştirmeye zorlandığı belirtilen aç ; ıklamada , sö ; z konusu saldırganlığı gerç ; ekleştirenlerin UBP ' li bakan , milletvekili ve belediye başkanın da iç ; erisinde yer aldığı bir grup olmasının olayın vahametini daha da artırdığı vurgulandı .