Şirketler halka arz ediliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ile Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin (TSPAKB) dört koldan başlattığı ve yaklaşık 1.000'e yakın şirketin peşine düşüldüğü halka arz seferberliği kampanyasından verim alınmaya başlandı.

Şirketler halka arz ediliyor
  Bu yıl Koza Altın ile başlayan ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ( GYO ) ile devam eden halka arz yarışına her geç ; en gü ; n bir yenisi ekleniyor . Dü ; n bir basın toplantısı ile halka arz sü ; reci hakkında bilgi verilen Latek Lojistik 20 Nisan ' dan itibaren borsada satış yö ; ntemiyle İMKB ' ye bu yıl adım atan 3 . şirket olacak . Bir sü ; redir halka aç ; ılmayı planladığı bilinen Aksa Enerji ' de de ç ; alışmalar hızlanırken , Pegasus Havayolları ' nda da halka arz iç ; in yetkilendirme yapıldı .

Pegasus ' ta yetki verildi

Mango Gıda , BİS Enerji , Aksa Enerji , Akfen Holding , İhlas Gazetecilik ve Ç ; emaş Dö ; kü ; m ' ü ; n ise işlem gö ; rmek iç ; in sırada beklediği , Latek Lojistik ' in İMKB ' ye son olarak Pegasus Havayolları ' nın da geleceği aç ; ıklandı . Latek Lojistik halka arzı ile ilgili yol haritasını bir basın toplantısı ile aç ; ıklarken , Pegasus ' tan haber doğrudan Yö ; netim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ' dan geldi . Ali Sabancı Reuters ' e yaptığı aç ; ıklamada Pegasus Havayolları ' nda halka arz iç ; in Credit Suisse ve İş Yatırım ' a yetki verdiğini bildirdi . Yine Reuters ' te yer alan bir habere gö ; re İMKB ' de işlem gö ; rmek iç ; in resmi başvuru yapan şirketler arasında yer alan Aksa ' nın ise mayıs ayında yapılacak halka arzından 400 milyon dolar gelir bekleniyor . Aksa ' nın yü ; zde 15 ile 25 arasında hissesini halka arz edileceği , ve talep toplama sü ; recinin 27 Nisan ' da başlaması bekleniyor .

Ü ; ç ; ü ; ncü ; lojistik şirketi yolda

Bu ay iç ; inde halka arz sü ; recinin bitmesi planlanan Latek Lojistik de İMKB ' nin 3 . lojistik şirketi olmak iç ; in dü ; ğmeye bastı . Halka arzı 20 - 21 ve 22 Nisan tarihlerinde borsadan satış yö ; ntemiyle yapılacak olan Latek Lojistik ' in 27 Nisan ' da İMKB ' de işlem gö ; rmeye başlaması planlanıyor . 26 milyon TL ö ; denmiş sermayesi bulunan şirketin hisselerinin yü ; zde 26 , 4 ' ü ; halka arz edilecek . Latek Lojistik ' in halka arz edilecek toplam 8 milyon lira nominal değerli hisse senetlerinin , 1 TL nominal değere tekabü ; l eden hisse iç ; in satış sü ; resi iç ; inde ilk gü ; n baz fiyat 3 . 60 TL olacak . 8 milyon nominal değerli halka arzın 3 . 6 milyon adedi Yö ; netim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan , 400 bin adedi ise Genel Mü ; dü ; r Bü ; lent Erdoğan ' ın paylarından olacak . Bö ; ylece , 28 . 8 milyon milyon liralık halka arz gelirinin yarısı şirket kasasına girecek . Halka arz geliri yatırım ve bü ; yü ; me finansmanında kullanılacak .