Seyit Onbaşı Ağlattı

İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sergilenen 'Koca Seyit' isimli oyun, Korkuteli Belediyesi'nin katkılarıyla öğrencilerle buluştu

Seyit Onbaşı Ağlattı
  İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sergilenen ' Koca Seyit ' isimli oyun , Korkuteli Belediyesi ' nin katkılarıyla öğrencilerle buluştu . Öğrenciler , Koca Seyit ' in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı anıları karşısında duygulu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı .
Oyunun yazarı ve yönetmeni İsmail Gülnar , Anadolu ' yu karış karış gezdiklerini ve her yerde büyük ilgi gördüklerini belirterek , " Her oyunumuzu izleyen , gözyaşlarına boğuldu . Bu da , insanımızın , kendilerine bir vatan armağan eden kahramanlarınızı unutmadığını gösteriyor " dedi . Gülnar , Çanakkale Savaşı ' nın önemli kahramanlarından Koca Seyit ' i ( Seyit Onbaşı ) beyaz perdeye aktaracaklarını da söyledi .
Milli Eğitim İlçe Müdürü Halim İzgi ise Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ' nin önderliğinde ' Tiyatro İzlemeyen Öğrenci Kalmasın ' sloganı ile başlatılan ücretsiz tiyatro gösterimlerinin önemli bir kültür hizmeti olduğunu söyledi . İzgi , " Okulların Aile Birlikleri zaman zaman okula gelir sağlamak amacıyla tiyatro gösterileri düzenliyor ancak ücret alınıyor . Parası olmayan öğrenciler tiyatro kültüründen mahrum kalıyor . Korkuteli Belediyesi hiçbir öğrencinin tiyatro kültüründen mahrum olmaması için bu sanat hizmetini ücretsiz gerçekleştiriyor " diye konuştu .