Şehit Polislere hazin tören

Van'ın Başkale ilçesinde bir operasyona giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden polis memurları Ersin Yılmaz ve Ramazan Arslan, gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Şehit Polislere hazin tören
  Bir operasyona giderken iç ; inde bulundukları otomobilin Albayrak kö ; yü ; yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan polis memurları Ersin Yılmaz ile Ramazan Arslan iç ; in sabah saatlerinde Van İl Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; bahç ; esinde bir tö ; ren dü ; zenlendi . Van Valisi Mü ; nir Karaloğlu , Vali Yardımcıları Hasan Yılmaz , Ali İpek ve Ö ; mer Ö ; zcan ile ç ; ok sayıda askeri personel , kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri , şehitlerin meslektaşları katıldı .

Van Yü ; zü ; ncü ; Yıl Ü ; niversitesi Tıp Fakü ; ltesi Araştırma Hastanesi ' nin morgundan alınan cenazeler , 2 ayrı ambulansla tö ; ren alanına getirildi . Şehitlerin cenazeleri tö ; ren alanına getirilirken , Ç ; ınar isimli 4 yaşında bir ç ; ocuk annesi hamile Sevinç ; Yılmaz ile yine hamile olan Nirgü ; l Arslan gö ; zyaşlarına boğuldu . Bayan polis memurların sakinleştirmeye ç ; alıştığı polis eşleri , saygı duruşu sırasında ise gü ; ç ; lü ; kle ayakta durabildi .

Tö ; rende bir konuşma yapan İl Emniyet Mü ; dü ; rü ; Şü ; krü ; Rafet Mert , mesleğinin zorluklarını anlattı . Oldukç ; a duygulanan Mert , konuşmasını kısa kesti .
Daha sonra İl Mü ; ftü ; sü ; Nimetullah Arvas ' ın okuduğu duaların ardından şehit polisler son yolculuklarına uğurlanmak ü ; zere memleketlerine gö ; nderildi . Şehit polislerin Tü ; rk bayrağına sarılı tabutları , tö ; ren alanından alınmak istendiği sıra eşleri son kez sarılarak gö ; zyaşı dö ; ktü ; . Şehit polislerin cenazeleri , meslektaşları tarafından gö ; zyaşları ve dualarla ambulanslara taşındı . Ferit Melen Havaalanı ' na gö ; tü ; rü ; len cenazeler Ankara ' ya uğurlandı .

Şehit polis memuru Ersin Yılmaz ' ın cenazesinin Ankara Karşıyaka Mezarlığı ' nda , Ramazan Yılmaz ' ın ise Samsun ' un Bafra ilç ; esinde defnedileceği kaydedildi .
Başkale Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şubesi ' nde gö ; revli polis memurları , gü ; n iç ; inde gerç ; ekleştirdikleri 2 operasyonun ardından 3 ' ü ; ncü ; sü ; ne giderken iç ; inde bulundukları otomobilin Albayrak kö ; yü ; yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu şehit olmuş , polis memurları Yetiş Ulaş ve Mehmet Ongun ise yaralanmıştı . Yaralı olan Ulaş ve Ongun ' un tedavileri Van Yü ; zü ; ncü ; Yıl Ü ; niversitesi Araştırma Hastanesi ' nde devam ediyor .